POLIŢIST gălăţean ARESTAT pentru trafic de influenţă. A fost PRINS în timp ce primea MITĂ

POLIŢIST gălăţean ARESTAT pentru trafic de influenţă. A fost PRINS în timp ce primea MITĂ
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Un agent de poliţie din cadrul I.P.J. Galaţi - Secţia 5 Poliţie Rurală Rădeşti - Post de Poliţie Fîrţăneşti a fost prins în flagrant în timp ce primea 500 de euro mită. Flagrantul a fost organizat de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Galaţi, sub coordonarea unui procuror desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. Banii erau o a doua tranşă din suma totală de 1.500 euro, bani pe care îi ceruse agentul pentru a-şi trafica influenţa pe lângă un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, pentru ca acesta să soluţioneze în mod favorabil un dosar penal.

Dosarul care urma să fie soliţionat de Parchetul Târgu Bujor îl viza pe C.F., cunoştinţă a denunţătorului şi martor în prezenta cauză, care era anchetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Denunţ urmat de flagrant

Agentul de poliţie Daniel Mihai a pretins iniţial doar 500 de euro, în schimbul promisiunii intervenţiei sale pe lângă procurorul de caz. “Ulterior primirii acestei sume de bani, subofiţerul a mai solicitat 1.000 de euro în acelaşi scop, precizându-i că suma cerută iniţial e prea mică”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie.

În urma acestei solicitări, persoana respectivă a formulat un denunţ la SJA Galaţi, în urma căruia a fost organizat flagrantul. “Sub coordonarea procurorului, a fost constituită echipa operativă, care în seara zilei de 4 decembrie 2015 a procedat la organizarea activităţii de prindere în flagrant a agentului de poliţie M.D., imediat după ce acesta a primit suma de 500 de euro de la martorul C.C.”, se mai arată în comunicatul DGA.

Poliţistul a fost condus la sediul Parchetului, fiind audiat de procurorul de caz, iar în urma audierii sale şi a altor martori în cauză, faţă de agentul de poliţie a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. Ulterior, Daniel Mihai a fost prezentat instanţei, judecătorii emiţând un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Agentul de poliţie, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, a fost suspendat din funcţie. Decizia magistraţilor poate fi contestată la Curtea de Apel Galaţi.

La activitatea desfăşurată, lucrătorii SJA Galaţi au beneficiat de sprijin de specialitate din partea D.I.P.I. şi I.P.J. Galaţi.

Citit 9728 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Decembrie 2015 00:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.