ANCHETĂ DNA la Consiliul Judeţului Galați. IATĂ ce verifică procurorii ANTICORUPȚIE

ANCHETĂ DNA la Consiliul Judeţului Galați. IATĂ ce verifică procurorii ANTICORUPȚIE
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Mai multe contracte care vizează lucrări ce ţin de infrastructura rutieră administrată de Consiliul Judeţului, precum şi o serie de achiziţii publice derulate de instituţie, au ajuns în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Surse neoficiale din administraţie ne-au spus că procurorii anticorupţie au solicitat conducerii Consiliului Judeţului, în urmă cu doar câteva zile, mai multe documente în acest sens, iar vineri unii dintre angajaţii CJ lucrau de zor la actele pe care, potrivit surselor noastre, Consiliul Judeţului trebuie să le transmită procurorilor anticorupţie în cursul zilei de luni, cel târziu. Asta înseamnă că, cel mai probabil, Direcţia Naţională Anticorupţie verifică, printre altele, modul în care au fost organizate şi câştigate o serie de licitaţii, contractele atribuite de CJ, precum şi costurile lucrărilor vizate.

Potrivit aceloraşi surse, în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie au ajuns şi câteva societăţi, recunoscute drept firme de casă ale unor partide, în condiţiile în care patronii acestora sunt fie membri ai unor formaţiuni politice, fie apropiaţi de persoane cu putere de decizie şi influenţă în mediul politic.

Totodată, potrivit unor informaţii neoficiale, vizate ar fi, în special, contractele derulate pe Ordonanţa de urgenţă nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală (PNDL).

CITEȘTE ȘI: JAFUL din TERMOFICARE, în atenţia DNA Galaţi. Un dosar care dă fiori politicului local

Citit 14192 ori Ultima modificare Duminică, 13 Martie 2016 18:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.