Evaluaţi acest articol
(26 voturi)
12 comentarii

* O serie de documente au plecat dinspre Apaterm şi Electrocentrale către structura teritorială a DNA, la cererea procurorilor anticorupţie


Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) lucrează, de ceva timp, la un dosar care, cel mai probabil, le dă fiori multora dintre politicienii locali (cu funcţii de decizie sau nu), care s-au perindat direct sau prin interpuşi în funcţii cu putere de decizie atât în Apaterm (fosta societate de distribuţie a apei calde şi căldurii, care acum se află în faliment), cât şi în Electrocentrale (producătorul de agent termic primar şi energie electrică).

Potrivit unor surse demne de încredere, procurorii anticorupţie gălăţeni le-au solicitat, anul trecut, celor două societăţi o serie de documente, care, bineînţeles, au şi fost trimise către DNA.

Din informaţiile noastre, pe masa procurorilor anticorupţie gălăţeni se află numeroase informaţii care vizează Apaterm, de la intrarea societăţii în procedura insolvenţei (2011) şi până după declararea falimentului acesteia, precum şi o serie de rapoarte privind Electrocentrale (CET), de la intrarea în insolvenţă a societăţii (2014).

Nu ştim, în mod cert, ce anume anchetează Direcţia Naţională Anticorupţie, însă procurorii ar putea determina atât cauzele care au băgat în colaps sistemul centralizat de termoficare, cât şi „actorii” care au contribuit la moartea societăţii Apaterm, precum şi trimiterea societăţii Electrocentrale cu un picior în groapa falimentului.

În urmă cu doar câteva zile, înainte de şedinţa ordinară a Consiliului Local, l-am întrebat pe primarul Marius Stan dacă are cunoştinţă de existenţa unei astfel de anchete, însă edilul-şef a negat că ar fi fost informat cu privire la acest aspect. Marius Stan a precizat, în schimb, că se bucură că acest caz a ajuns în atenţia celei mai de temut instituţii din România.

Rămâne de văzut ce vor descoperi procurorii anticorupţie gălăţeni, care, se pare, au în lucru mai multe anchete grele.

Citit 9513 ori Ultima modificare Joi, 03 Martie 2016 00:06

12 comentarii

 • postat de Pedro Miercuri, 23 Martie 2016 15:07 88.3.163.*** Link la comentariu
  0
  0

  Da voi cum credeti ca sau construit vilele alea in drum spre comuna Vanatori?Din 'jmenuri si combinatii!

  Raportează
 • postat de Pedro Miercuri, 23 Martie 2016 15:07 88.3.163.*** Link la comentariu
  0
  0

  Da voi cum credeti ca sau construit vilele alea in drum spre comuna Vanatori?Din 'jmenuri si combinatii!

  Raportează
 • postat de Petrescu Elena Luni, 14 Martie 2016 10:00 185.89.217.*** Link la comentariu
  0
  1

  At fi interesant de verificat si LEGALITATEA achizitionarii SILOZURILOR de cereale din porturile Galati si Braila sau exporturile de cereale cu vapoare......si modul de incasare al TVA-lui aferent acestor,,exporturi,,

  Raportează
 • postat de Mary Hoana Joi, 03 Martie 2016 21:01 94.176.183.*** Link la comentariu
  6
  8

  Ce tot vorbiti de jaf , daca stiti ceva concret mergeti la DNA si povestiti acolo nu va mai dati vioi aici pe fituica . Nu s-a furat nimic , acest sistem nu mai poate functiona din ratiuni economice . Da , ni se fura banii zilnic cand suntem jigniti cu 1500 lei salariul , cand nu avem locuri de munca , cand primim in tara arabi asigurandu-le 2000 lei pe luna , cand votam cu un kg de zahar , cand facem o facultate cu pile , cand suntem tinuti acasa sa ne crestem plodul vreo 2 ani , cand smenarul este ilustru om de afaceri , cand pomenile nu se mai opresc pentru asistati , falsi eroi , revolutionari , bonlavi pensionati pe spaga ....DA , asta este furtul adevarat .

  Raportează
 • postat de panait cristian Joi, 03 Martie 2016 17:35 89.137.227.*** Link la comentariu
  0
  14

  De mult timp am atras atentia ca electrocentrale si apaterm au fost jefuite, capusate si s-au furat bani cu nemiluita si toti au profitat fara sa fie nimeni tras la raspundere pentru ca la Galati e o mare familie si toti sunt frati cand e vorba de furat, de bani, de avantaje. Nu mai conteaza culoarea politica cu banii castigati usor prin furtm jaf, manevre, delapidare. Acum sa vedem daca DNA Galati primeste vreun telefon de sus sa se potoleasca sau se va manji cu spagile. Sa speram ca nu si ca nu le va fi frica de politicieni si jefuitorii Galatiului.

  Raportează
 • postat de Vlad Tepes Joi, 03 Martie 2016 15:44 5.13.164.*** Link la comentariu
  0
  14

  Acolo s-au furat bani multi tare de tot. Desi sistemul mai are cateva zile de trait totusi cred ca e oprtuna o investigatie la sange. Unii si-au facut castele pe banii nostri ( ca Apaterm si Calorgal din banii nostri sunt platite ). Si partea buna e ca toti dinozaurii sunt tot in sistem, nu vor parasi niciodata corabia ca n-au unde sa se duca, chiar daca sunt la pensie tot nu pleaca. E singura unitate care intretine pensionarii pe functie cand somajul are cotele pe care le are in oras. Si e vorba de multi bani nemunciti lunar: sporuri, prime, drepturi nesimtite. Sper ca DNA sa-si faca datoria. Daca nici de aici nu iese nimic suntem de rasul curcilor.

  Raportează
 • postat de ADN Joi, 03 Martie 2016 15:38 84.117.46.*** Link la comentariu
  3
  2

  fix vax albina.atat

  Raportează
 • postat de Bine DNA, înainte !!! Joi, 03 Martie 2016 10:50 213.233.103.*** Link la comentariu
  3
  38

  Foarte bine, în sfârșit, după 26 de ani, avem și noi DNA. Este un lanț organizat, în stil mafiot, în a crimei organizate acțiune, începând de la ''talpă'', asociațiile de proprietari, Calorgal(Apaterm), CET, împreună jefuind, până la falimentul final a sistemului centralizat de încălzire, Apaterm fiind căpușat, până la falimentul total.

  Raportează
 • postat de Marcu V. Joi, 03 Martie 2016 09:39 109.166.138.*** Link la comentariu
  0
  49

  Poate se vor interesa și de achizițiile și așa zisele investiții făcute la prețuri cu mult peste limita bunului simț. Sau de traficul de influență al capilor partidelor politice în a își angaja în aceste societăți fel de fel de atârnați, pile, neamuri și lipitori de afișe.

  Raportează
 • postat de lus Joi, 03 Martie 2016 09:20 89.136.4.*** Link la comentariu
  0
  51

  Nu ne bucuram de raul altora dar dar DNA-ul trebuie sa-si faca daroria si la Galati ca prea s-a dus in jos orasul asta si nu e de vina decat politicul de pe plan local. Ajunsesem sa cred ca in Galati nu exista DNA si de aceea se intampla sau mai bine-zis nu se intampla nimic bun in orasul asta si a ajuns in halul asta fata de cat de infloritor era odata . Acum a ajuns ca o mana de oameni favorizati de functii , rude si pile sa traiasca bine iar restul s-o duca rau . Si pe langa asta mai avem la indemana si alegerile care se apropie, dar cine stie pe cine ne va aduce in fruntea obstii.

  Raportează
 • postat de tradius tunel sman Joi, 03 Martie 2016 06:27 51.179.113.*** Link la comentariu
  1
  32

  Cand o veni Amazon la Galati asa cum a anuntat vlg pe surse, atunci se va apuca si dna de dosarul asta

  Raportează
 • postat de un cetatean Joi, 03 Martie 2016 01:06 5.13.172.*** Link la comentariu
  11
  86

  Cred ca ar face bine DNA-ul daca si-ar extinde ancheta si in asociatiile de proprietari ca si administratorii au contribuit la falimentarea acestor doua societati .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.