CRIMINAL cu voia legii. Un infractor VIOLENT, lăsat LIBER de judecători, a UCIS CU SADISM un bărbat
Foto: Foto-captură

CRIMINAL cu voia legii. Un infractor VIOLENT, lăsat LIBER de judecători, a UCIS CU SADISM un bărbat
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)


* Un minor în vârstă de 17 ani a luat viaţa unui bărbat cu 16 ani mai în vârstă, deşi era judecat pentru o altă tentativă de omor


Vasile Marian Mihai are doar 17 ani şi la această vârstă are la activ două victime. Prima, un consătean de 40 de ani, a scăpat de la a fi asasinat cu furca în urmă cu doi ani, de către băiatul care pe atunci abia împlinise 16 ani. Graţie legislaţiei permisive şi unor judecători indulgenţi, Marian a fost pus sub control judiciar, până la finalizarea judecăţii în dosarul pentru tentativă de omor ce i-ar putea aduce cel puţin cinci ani de puşcărie. Clemenţa şi-a arătat partea negativă sâmbătă, 20 februarie, când drumurile tânărului infractor s-au încrucişat cu ele ale lui Gheorghe Fătu, un consătean de 33 de ani, care avea să îi devină ce-a de-a doua victimă. 

Omor în faţa cârciumii


Gheorghe şi Marian nu avuseseră vreun conflict, susţin anchetatorii care au încercat în orele care au urmat crimei de la Suceveni să construiască un film al tragediei. Cei doi nu s-au certat, nu s-au bătut şi nu şi-ar fi adresat nici măcar vreun gest provocator. Cu toate acestea, Marian a înfipt de patru ori cuţitul în Gheorghe, fiecare lovitură fiind aplicată hotărât, ca să suprime: în inimă, în ficat, în plămân, cea de-a patra lovitură fiind atît de puternică încât i-a rupt victimei o coastă.

„Nu există niciun motiv. La momentul la care inculpatul s-a apropiat de victimă, aceasta era împreună cu doi prieteni în faţa unui bar din localitatea Suceveni. Nu a fost nicio ceartă, niciun schimb de replici, efectiv s-a apropiat şi i-a aplicat patru lovituri de cuţit, fiecare dintre ele fiind aptă să producă moartea”, explică procurorul Liliana Istrate, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Medicii de la ambulanţă nu au mai putut face nimic pentru Gheorghe Fătu, pe care l-au găsit într-o baltă de sânge. Aproape imediat, în baza informaţiilor oferite de martorii la incident, Marian a fost reţinut şi audiat, el declarând că a vrut într-un fel să se apere de Gheorghe.

Pericol cu antecedente


Că Marian este un tip violent, căruia nu îi trebuie mult ca să sară la bătaie, o dovedeşte, mai mult decât gura satului, un alt dosar penal pe care acesta îl are, după ce, în iunie 2014, a încercat să îşi ucidă un alt consătean.

„În acel dosar se reţine că inculpatul i-a aplicat mai multe lovituri cu o furcă metalică unui consătean, tot pe baza unui conflict minor care a pornit de la o discuţie pe care a avut-o inculpatul cu victima agresiunii. Acel consătean se afla într-o căruţă cu care se întorcea de la câmp, inculpatul i-a blocat trecerea şi când victima i-a solicitat să se dea la o parte, a luat o furcă şi i-a aplicat mai multe lovituri în cap, iar când victima a încercat să se apere cu un braţ, a lovit-o şi peste mână, provocându-i fractură”, precizează Liliana Istrate.

Procurorii l-au reţinut şi atunci pe adolescentul violent şi au cerut arestarea sa preventivă, însă judecătorii au fost indulgenţi şi l-au plasat doar sub control judiciar. Tot ce trebuia să nu facă tânărul era să nu plece din localitate, să nu intre în contact cu anumite persoane, să se abţină de la alte fapte şi să meargă pe la poliţie din când în când. Cu toate acestea, el umbla înarmat şi băga groaza în oricine ar fi îndrăznit să i se împotrivească în vreun fel.

„Se pare că este cunoscută ca o persoană cu un comportament violent la nivelul localităţii în care domiciliază, unii dintre martorii care au fost audiaţi până la acest moment în prezenta cauză afirmând că este o persoană care poartă asupra sa cuţit şi care acţionează agresiv”, concluzionează reprezentantul Parchetului.

Se vrea liber


Marian Vasile Mihai a fost dus, luni, 22 februarie, în faţa Tribunalului Galaţi, cu propunere de arestare pentru omor, cererea fiind de acestă dată admisă de judecători care au dispus trimiterea lui după gratii pentru următoarele 30 de zile. La finalul şedinţei, tânărul a cerut ca hotărârea să fie rejudecată. A formulat cerere de contestare a deciziei de arestare, sperând, probabil, să primească măcar un arest la domiciliu, dacă nu un nou control judiciar. De asta se teme şi familia victimei, care a venit luni la Morgă, pentru a ridica sicriul cu trupul neînsufleţit.

„Nu cred că stă mult acolo, dacă acum îl arestează, că sunt mână în mână şi au avocat. El era cercetat că i-a dat cu furca în cap naşului meu, dar degeaba, a dat şi a stat omul în spitale. Are şi certificat medico-legal, dar degeaba, nu l-au arestat, l-au lăsat sub control că cică e minor. Ăsta e om periculos. Când merge pe drum cu căruţa, are la el ori topor, ori furcă, ori ghioagă, ori cuţit” a susţinut luni Neculai Fătu, tatăl bărbatului ucis sâmbătă.

Citit 8762 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Februarie 2016 00:06

9 comentarii

 • postat de vader
  Miercuri, 24 Februarie 2016 10:33
  193.230.156.***
  si daca ma duc la el acasa sii ii descarc un incarcator intreg in cap? ca asa mi se pare mie cool? si pe urma il iau pe frate-su? si apoi pe taica-su? ca asa mi se pare mie cool? JAVRE BLESTEMATE......drepturile omului ....
  0
  7
  Raportează
 • postat de mario
  Marți, 23 Februarie 2016 17:19
  84.117.44.***
  Un coclit obosit,un putoi nenorocit care tb bătut până la moarte,Doamne ajuta!
  0
  11
  Raportează
 • postat de Iulian
  Marți, 23 Februarie 2016 13:54
  81.106.148.***
  Sunt varul victimei stiti cata durere am an suflet. De ce trebuie ca un om sa moara ca legea sa faca dreptate. Copilul asta nu e la prima abatere. A lovit oameni: 1 cu lopata in cap aproape mortal. 2 . unui prieten ia dat cu o ranga in cap si la lasat pe un deal sa moara dar la gasit cineva .3. Pe mine ma fugarit cu cutitul vrand sa ma omoare. Si sunt foarte multe cazuri dar oamenii din sat nu au curajul sa se duca la politie. Ca daca iel intra la puscarie ramane fratisu care tot nebun e. Si cata pedeapsa ar lua cine il mai aduce pe varul meu inapoi?
  0
  20
  Raportează
 • postat de Dana
  Marți, 23 Februarie 2016 13:31
  5.13.255.***
  UN ANIMAL!! CINE SUNT PARINTII ACESTUI NENOROCIT, CUM L-AU CRESCUT?
  0
  18
  Raportează
 • postat de un galatean
  Marți, 23 Februarie 2016 11:04
  109.255.109.***
  Acest om trebuie examinat serios din punct de vedere psihic , oricine isi poate da seama ca ceva nu este in regula cu el . Nici daca te certi cu cineva nu faci asa ceva , darmite asa din senin . Trebuie trimis la IML si examinat atent sub toate aspectele de catre specialisti. Fiind minor va primi o pedeapsa de 5 sau 6 ani , se va inrai si mai mult in puscarie si cind va iesi va omori din nou ... in ce familie a crescut copilul asta ?
  2
  23
  Raportează
 • postat de iuly
  Marți, 23 Februarie 2016 09:31
  5.13.200.***
  Ce cauta minorii la carciuma.Nimeni nu se intreaba?Daca era la a 2 tentativa chiar nu il recunostea nimeni.Cred ca servea un CICO cu carafa.
  0
  15
  Raportează
 • postat de milosul
  Marți, 23 Februarie 2016 09:09
  5.13.216.***
  Prins de neamuri si schingiuit pana-si cere iertare si de la vii si de la morti,apoi omorat ca un caine si lasat la margine de sant,ca in doua zile dispare in tarana.
  0
  28
  Raportează
 • postat de George
  Marți, 23 Februarie 2016 08:08
  84.117.219.***
  Ar trebui arestat pe viata.
  0
  25
  Raportează
 • postat de eu
  Marți, 23 Februarie 2016 07:38
  78.96.252.***
  condamnat pe viata ..fara nici un drept...e moarte curata acest copil...
  0
  30
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.