Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
4 comentarii

UPDATE, joi, 21 aprilie: În urma percheziţiilor efectuate, miercuri dimineaţă, 20 aprilie, de poliţiştii de frontieră gălăţeni şi procurorii DIICOT, peste 60 de persoane au fost duse la audieri. Dintre acestea, 13 au primit ordonanţe de reţinere, iar alte trei au fost puse sub control judiciar.

Cele 13 persoane reţinute au fost prezentate, în cursul zilei de joi, instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Din cercetările efectuate până la acest moment a reieşit faptul că, în luna noiembrie 2015, a fost iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat specializat în introducerea în România, din Republica Moldova, a unor importante cantităţi de ţigarete. Mai multe persoane, cetăţeni români şi din Republica Moldova au fost racolate de către liderii grupului infracţional, acestea fiind remunerate cu până la 100 de euro pe transport.

După introducerea în ţară, ţigările erau valorificate de către alte persoane pe raza judeţului Galaţi, precum şi în municipiul Bucureşti, ţigările fiind livrate direct la domiciliile cumpărătorilor.

Prejudiciul creat prin activitatea infracţională a fost estimat la peste 2.500.000 de lei. În urma percheziţiilor au fost ridicate 12 autoturisme, 64.180 de lei, 6.755 de euro, 200 de dolari, un pistol cu aer comprimat marca Bereta, 34 de cartele telefonice şi 43 de telefoane mobile. Tot la percheziţii, procurorii au depistat şi trei pliculeţe cu substanţă albă, despre care există suspiciuni că ar conţine droguri, care au fost preluate de către B.C.C.O. Galaţi în vederea continuării cercetărilor. Mai mult, anchetatorii au descoperit două bancnote false de 50 euro fiecare. Totodată au fost descoperite şi ridicate 864 de pachete de ţigări de contrabandă.


29 de PERCHEZIȚII domiciliare şi peste 60 de persoane audiate într-un dosar de CONTRABANDĂ

Lucrătorii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Galaţi, Oancea, Folteşti şi Brăila, sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi, au făcut, ieri dimineaţă, 29 de percheziţii domiciliare. Descinderile au vizat domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale unor persoane, care făceau parte dintr-un grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

Anchetatorii susţin că, în perioada noiembrie 2015 - aprilie 2016, membrii grupului infracţional organizat au creat un circuit infracţional în scopul introducerii în România, în mod ilegal, a unor importante cantităţi de ţigări prin Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi - rutier.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în perioada menţionată, membrii grupului infracţional au adus în România peste 230.000 de pachete de ţigări ce aveau aplicate timbre de accizare emise de autorităţile fiscale ale Republicii Moldova, ori provenite din magazinele duty free.

Conform anchetatorilor, prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de peste 2.000.000 de lei.

În urma percheziţiilor efectuate au fost găsite şi ridicate mai multe sume de bani (20.000 de lei şi 2.000 de euro), 10 autoturisme utilizate în activităţile infracţionale şi 1.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

La finalul descinderilor au fost duse la audieri, la sediul DIICOT Galaţi, peste 60 de persoane. La finalul audierilor, procurorii gălăţeni vor dispune şi măsurile legale care se impun în cauză.

Acţiunea a fost derulată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi şi a Serviciului de Operaţiuni Speciale Galaţi.

Citit 4573 ori Ultima modificare Luni, 29 August 2016 02:12

4 comentarii

 • postat de Nicusor Joi, 21 Aprilie 2016 23:47 100.99.71.*** Link la comentariu
  1
  1

  Gex: miroși a socru sau cumnat de vameș, tocmai din " deltaplanul "căzut la Vladesti!!! Fumătorul știe ce găsește în piața din Micro 17+Basarabiei, sau la băieții cu Passat, care fac trafic de motorină. Plus, ca acest oraș Galați, este plin de droguri si arme. Nu aduce injurii,dacă nu ai habar despre traficul de țigări. Sânt 8 km cred ,până în vamă, mergi și te convinge de " parcul auto"de care am spus.

  Raportează
 • postat de om normal Joi, 21 Aprilie 2016 18:22 5.13.199.*** Link la comentariu
  1
  6

  Domnule Gex, dumneata chiar faci cinste breslei politistilor de frontiera angajati fara scoala ... primara! ,,Invatale" se scrie invata-le! Pe cine? Pe ele (legile) ,,le"! La fel si ,,inscriete", inscrie liniuta te! E greu, nu?

  Raportează
 • postat de Gex Joi, 21 Aprilie 2016 15:33 193.111.232.*** Link la comentariu
  9
  1

  Da Nicusor, unele chiar au zburat(vezi articolul deltaplan cazut langa loc. Vladesti), iar arestarile nu vin cand vrei tu cocalare. Nu mai denigra pol. de frt.(politia de frontiera pt. tine) sau vamesi fara ei Galatiul ar fi fost plin de droguri, arme, migranti, etc. ori poate asta doresti. Pune mana pe o lege, o ordonanta invatale apoi inscriete la concurs org. de MAI ca se fac angajari. Ah dar am uitat se da si ex. psihologic si asta e mai greu pt. tine.

  Raportează
 • postat de Nicusor Joi, 21 Aprilie 2016 06:47 86.124.202.*** Link la comentariu
  1
  6

  Dar oare "zburau" pe deasupra vămii??? În frontieră, pe când niste arestări??? Parc auto "șmecher" ,la angajați. Câteva sute de mii de euro!!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.