Gălăţeni ARESTAȚI după ce au obligat două minore să se PROSTITUEZE

Gălăţeni ARESTAȚI după ce au obligat două minore să se PROSTITUEZE
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - S.T. Galați, au efectuat, pe 11 august, patru percheziții domiciliare pe raza municipiului Galați, la locuințele a trei persoane, bănuite că ar fi obligat două minore să practice prostituția.

Din cercetări a reieșit că, începând cu primăvara anului 2016, cei trei ar fi constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de minori, grupare care ar fi acţionat până în luna august 2016.

Conform anchetatorilor, bărbații ar fi transportat, transferat și adăpostit două minore, din Galați. Profitând de starea de vulnerabilitate și de imposibilitatea victimelor de a se apăra, le-ar fi exploatat sexual, obligându-le să practice prostituţia.

În scopul derulării activității infracționale ar fi fost închiriate mai multe imobile de pe raza municipiului Galaţi, clienții fiind atrași prin intermediul unor site-uri de escorte.

Față de cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani, din județul Galați, s-a luat măsura reținerii pentru comiterea infracțiunii de trafic de minori.

La data 12 august, magistrații Tribunalului Galaţi au dispus arestarea preventivă a celor în cauză.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și jandarmi.

Citit 7466 ori Ultima modificare Luni, 29 August 2016 01:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.