Magistraţii din Galaţi continuă protestele

Magistraţii din Galaţi continuă protestele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Protestul judecătorilor gălăţeni a continuat şi luni în instanţe. Între orele 9,00 şi 12,00, atât judecătorii, cât şi grefierii şi-au suspendat activitatea cu publicul. „Noi lucrăm în birouri, dar nu intrăm în şedinţe de judecată în acest interval orar. Nimeni nu şi-a suspendat total activitatea pe durata protestului, se face muncă de birou. Grefierii s-au aliat cu noi şi ne susţin cauza”, ne-a declarat Robert Florea, purtătorul de cuvânt de la Judecătoria Galaţi.

Luni, la această instanţă, au avut loc două şedinţe de judecată, una penală şi una civilă, care au început după ora 12,00.

Şi la Tribunal au continuat protestele judecătorilor şi grefierilor. Cele trei şedinţe de judecată programate pentru ieri au început după ora 12,00, lucru care este posibil să se întâmple şi astăzi. La Curtea de Apel însă nu au fost şedinţe  de judecată ieri, aşa că aici s-a protestat ca şi vineri… prin muncă la birou.

„Nu putem fi sancţionaţi, deoarece noi muncim, şedinţele de judecată fiind doar o parte a activităţii noastre. Forma de protest se stabileşte la nivelul fiecărei instanţe în parte. Noi nu avem voie să facem grevă, deci nu facem decât această formă de protest spontan. Trebuie înţeles faptul că nu ne suspendăm total activitatea, ci doar nu desfăşurăm program cu publicul”, ne-a explicat domnul Robert Florea.

Grefierii, solidari cu judecătorii

Grefierii şi personalul auxiliar de la Judecătoria şi Tribunalul Galaţi au protestat alături de judecători, în acelaşi interval orar. La arhive nu se  munceşte în fiecare zi pe perioada vacanţei, dar în zilele în care au program acesta se devansează după perioada de protest.

Astfel, la Judecătorie cei interesaţi (avocaţi şi justiţiabili) de arhive pot obţine informaţii marţea şi joia între orele 12,00 şi 14,00 (în loc de 9,00 – 12,00 cum ar fi programul normal de vacanţă).

La Tribunal, grefierii muncesc în vacanţă lunea, miercurea şi vinerea între orele 9,00 şi 11,00. Dar, pe perioada protestelor, programul cu publicul se desfăşoară în intervalul orar 12,00 şi 13,00. N-ar fi fost mai uşor să protesteze când n-au program şi să lucreze în zilele când trebuie să o facă?

La Curtea de Apel, grefierii au făcut protest doar joia trecută. „Grefierii nu au mai protestat. Şi-au desfăşurat programul normal, zilnic între orele 9,00 şi 12,00. Doar judecătorii îşi vor întrerupe activitatea de judecată pe perioada protestelor pentru trei ore. În rest la Curtea de Apel Galaţi toată lumea îşi desfăşoară activitatea după programul normal”, ne-a declarat doamna Irina Boldea, purtătorul de cuvânt al instanţei.

Din ceea ce ni s-a spus la cele trei instanţe, aceste proteste vor continua şi în zilele viitoare.

Citit 1027 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.