Mitingul gardienilor din penitenciare, la Bucureşti

Mitingul gardienilor din penitenciare, la Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 33 de angajaţi ai Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi vor participa la protest *

Astăzi, 15 iulie aproximativ 1.000 de salariaţi din sistemul penitenciar vor face un miting de protest în faţa Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti. De la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi vor pleca la miting circa 30 de salariaţi, din cei 233 existenţi.

Prin acest miting salariaţii din penitenciare încearcă să atragă atenţia faţă de subfinanţarea sistemului, dar şi pentru că diverse sporuri le-au fost tăiate, asta deşi lucrează în condiţii dificile şi sunt expuşi multor riscuri.

Liderul SNLP din Penitenciarul Galaţi, Radu Hilohi (foto), ne-a spus că aceasta este a doua acţiune de protest şi că sindicatele vor iniţia pe 30 iulie 2009 o grevă de avertisment, după care - dacă nici în acest moment nu se întrevăd soluţii concrete - salariaţii din penitenciare vor declanşa greva generală.

Potrivit conducerii Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi, instituţia are datorii aferente lunilor mai şi iunie de 40.666 lei la Distrigaz, 33.289 lei la Apaterm şi 52.426 lei la Electrica. Acestora li se adaugă datoria de 173.000 lei la furnizorii de alimente.

Citit 998 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.