Mandatele de arestare, PRELUNGITE de judecători, în dosarul lui Daniel Necula
Foto: Foto-arhivă

Mandatele de arestare, PRELUNGITE de judecători, în dosarul lui Daniel Necula
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Magistraţii Tribunalului Galaţi au prelungit, la solicitarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi, mandatele de arestare preventivă emise pe numele a trei bărbaţi acuzaţi de contrabandă cu ţigări. Astfel, Daniel Necula, George Ţandără şi Constantin Spătaru, vor mai sta după gratii încă 30 de zile, mandatele fiind prelungite pentru perioada 26 mai - 24 iunie. Decizia luată de magistraţii Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel.

În acest dosar este cercetat şi Gheorghe Cocoş, acesta însă fiind pus sub control judiciar.

Cei patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 38 de ani, au fost reţinuţi pe 26 aprilie, după ce procurorii DIICOT, ajutaţi de ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi IPJ Galaţi, au organizat un flagrant pe DN 24D. Astfel, anchetatorii au oprit în trafic trei autovehicule ce se deplasau dinspre zona de frontieră spre spaţiile de depozitare din municipiul Galaţi. În două dintre maşini a fost găsită şi ridicată cantitatea totală de 55.912 pachete de ţigări, care au fost introduse în România din Republica Moldova, în noaptea de 25 spre 26 aprilie 2016, prin trecerea acestora, în mod ilegal, peste râul Prut. De asemenea, asupra persoanelor au fost descoperite 12 telefoane mobile, cu privire la unele dintre acestea existând suspiciuni că ar fi fost modificate şi utilizate în activitatea infracţională.

În paralel, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Gărzii de Coastă - Sectorul Poliţiei de Frontieră Isaccea, s-au făcut 11 percheziţii la domiciliare pe raza municipiilor Galaţi, Vaslui şi Craiova. În urma acestor percheziţii, anchetatorii au mai ridicat alte 21.441 de pachete de ţigări de contrabandă, de diferite mărci.

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna martie 2016, inculpaţii Necula Daniel, Ţandără George, Spătaru Constantin şi alte persoane rămase neidentificate - cetăţeni ucraineni şi moldoveni, au iniţiat constituirea unui grup infracţional organizat, la care a aderat ulterior şi inculpatul Cocoş Gheorghe, în vederea obţinerii de importante beneficii materiale, prin săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată cu produse din tutun, provenite din Ucraina şi Republica Moldova”, explicau, la momentul respectiv, procurorii DIICOT.

Daniel Necula este poliţist de frontieră şi era pus la dipoziţie după ce a fost prins, în 2012, făcând contrabandă cu ţigări. La vremeea respectivă, Daniel Necula a scăpat de arestul preventiv, dar faptele sale au fost cercetate de DIICOT, iar la începutul anului 2015, a fost trimis în judecată, alături de cei care îl ajutau în activitatea infracţională.  Acest dosar se află pe rolul Tribunalului Galaţi, urmând să aibă un nou termen zilele viitoare.

Citit 5079 ori Ultima modificare Luni, 23 Mai 2016 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.