Şi-a UCIS victima cu fierul de călcat. 12 ani închisoare şi zeci de mii de lei daune
Foto: Foto-arhivă: Casa lui Florin Dibu

Şi-a UCIS victima cu fierul de călcat. 12 ani închisoare şi zeci de mii de lei daune
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Constantina Iosif a fost acuzată că a omorât un bătrân în vârstă de 71 de ani


Magistraţii Tribunalului Galaţi au pronunţat o primă sentinţă în cazul omorului care a îngrozit, la începutul anului 2015, întregul oraş Tecuci. Astfel, în urma judecăţii, Constantina Iosif, în vârstă de 48 de ani, acuzată de omor, s-a ales cu 12 ani închisoare şi interzicerea mai multor drepturi.

Femeia a fost trimisă în judecată după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au arătat faptul că aceasta l-a lovit în cap, cu un fier de călcat, pe Florin Dibu, un bătrân în vârstă de 71 de ani. Bărbatul a fost abandonat în propria casă, decesul său survenind din cauza hemoragiei puternice de la cap. Imediat după ce l-au găsit decedat pe Florin Dibu în casă, anchetatorii au audiat mai multe persoane şi au încercat să afle cine se face vinovat de moartea bătrânului. În urma anchetei a fost identificată Constantina Iosif, care a recunoscut că l-a lovit pe bătrân cu fierul de călcat în cap. Femeia le-a povestit anchetatorilor că a mers la Florin Dibu acasă pentru a-i returna acestuia un obiect împrumutat. Cei doi s-au cinstit cu mai multe pahare de alcool, după cum le era de altfel obiceiul, după care bărbatul i-ar fi propus Constantinei Iosif să facă sex. Aceasta a refuzat propunerea şi l-a împins pe bărbat, care a căzut pe pat. Apoi, femeia a luat fierul de călcat şi l-a lovit în cap.

După ce a fost identificată, Constantina Iosif a fost arestată preventiv, ea fiind şi în prezent după gratii. Mai mult, prin sentinţa pronunţată la Tribunalul Galaţi, mandatul de arestare a fost prelungit, iar perioada petrecută după gratii îi va fi scăzută din sentinţa de 12 ani primită.

Magistraţii gălăţeni au stabilit, pe lângă pedeapsa cuvenită, şi daunele pe care trebuie să le achite tecuceanca pentru rudele bătrânului. Astfel, femeia trebuie să plătească 5.000 de lei daune materiale şi 18.000 de lei daune morale. La aceste sume, se adaugă şi 1.500 de lei cheltuieli făcute cu avocaţii de rudele bătrânului decedat, dar şi 2.400 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Judecătorii au decis să confişte şi fierul de călcat care a fost folosit la oribila crimă.

Sentinţa pronunţată de magistraţii Tribunalului Galaţi nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Citit 1925 ori Ultima modificare Luni, 30 Mai 2016 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.