CONDAMNAT după ce şi-a ATACAT iubita cu un CUȚIT

CONDAMNAT după ce şi-a ATACAT iubita cu un CUȚIT
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Magistraţii Tribunalului Galaţi au dat o primă sentinţă într-un caz petrecut în noiembrie 2015, când o tânără de 19 ani, Daniela Lăzărucă (foto), din Frumuşiţa a ajuns pe patul de spital după ce concubinul ei a atacat-o cu un cuţit, pentru că urma să fie părăsit. Încă de atunci, medicii spuneau că tânăra va rămâne marcată pe viaţă din cauza concubinului, Ioan Stîngă, care era cu 11 ani mai mare, dar şi faptul că rănile i-au pus acesteia viaţa în pericol.

Ioan Stîngă a fost trimsi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire şi alte violenţe, tentativă la omor şi violare de domiciliu. În timpul procesului, însă, tânăra şi agresorul s-au împăcat, însă doar cu privire la infracţiunea de lovire şi alte violenţe. Restul infracţiunilor au rămas în sarcina lui Ioan Stângă, motiv pentru care judecătorii l-au şi condamnat. Astfel, după ce au analizat foarte atent dosarul, judecătorii Tribunalului Galaţi au decis să îl condamne pe Stîngă la cinci ani de închisoare, pentru infracţiunea de tentativă la omor, şi la alte şase luni de închisoare, pentru violare de domiciliu.

Judecătorii gălăţeni au constatat însă că Ioan Stîngă mai are o condamnare, rezultată după contopirea mai multor pedepse primite în trecut, de trei ani şi nouă luni, pentru furt calificat. Astfel, după ce au luat în considerare toate pedepsele primite, judecătorii au decis să contopească „pedepsele de cinci ani închisoare şi şase luni de închisoare aplicate prin prezenta, cu pedeapsa de trei ani de închisoare, urmând ca inculpatul Stîngă Ioan să execute o pedeapsă rezultantă de şase ani şi două luni de închisoare”. La această pedeapsă, se adaugă şi cea de nouă luni, primită anterior, şi care fusese suspendată la executare. Astfel, în total, Ioan Stîngă va sta după gratii şase ani şi 11 luni. Judecătorii i-au interzis lui Stângă mai multe drepturi, atât pe perioada executării pedepsei, cât şi doi ani după ce îşi va ispăşi condamnarea.

Din întreaga pedeapsă, lui Ioan Stîngă i-a fost dedusă perioada petrecută deja după gratii, respectiv din 9 noiembrie 2015 la zi. În aceeaşi sentinţă, magistraţii au menţionat şi faptul că Stîngă trebuie să rămână după gratii, menţinând astfel măsura arestului preventiv luat faţă de acesta anul trecut.

Ioan Stângă nu a scăpat însă doar cu pedeapsa sus menţionată. El a fost obligat să plătească 3.728,93 de lei cu titlu de despăgubiri civile (cheltuieli de spitalizare acordate persoanei vătămate Lăzărucă Daniela Viviana) către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” Galaţi, şi 700 de lei cheltuieli judiciare către stat. Se poate spune că bărbatul a  scăpat ieftin cu privire la cheltuieli, mai ales că victima nu s-a constituit parte civilă, renunţând astfel la daunele materiale şi morale.

Sentinţa pronunţată de magistraţii Tribunalului Galaţi nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel de toate părţile implicate în dosar.

Citit 3566 ori Ultima modificare Luni, 13 Iunie 2016 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.