Director ARR, trimis în judecată de DNA Galaţi. Abuz în serviciu, în beneficiul unei firme de transport

Director ARR, trimis în judecată de DNA Galaţi. Abuz în serviciu, în beneficiul unei firme de transport
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi au trimis în judecată o angajată a Direcţiei Licenţiere şi Autorizare din cadrul Autorităţii Rutiere Române (ARR). Persoana în cauză, Daniela Dobrilă, este acuzată că, pe vremea când era director al instituţiei, a făcut abuz în serviciu şi fals intelectual. În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au arătat faptul că, în perioada noiembrie - decembrie 2013, în cadrul programului de transport călători în judeţul Galaţi, aferent anilor 2014 - 2019, Dobrilă a dispus şi a realizat o comunicare către baza de date a Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din care rezulta faptul că un operator de traport avea o vechime neîntreruptă de 64 de luni în deţinerea licenţelor pe traseele Galaţi - Cişmele şi Galaţi - Fântânele.

Comunicarea respectivă a fost intermediată tehnic de un subaltern, care a fost indus în eraoare de directoare. Demersul Danielei Dobrilă l-a ajutat pe operatorul de transport să câştige licitaţia privind cele două trasee amintite, deşi în realitatea avea o vechime de doar 28 de luni. Astfel, prin demersurile directoarei, firma a câştigat licitaţia pentru cele două trasee, în detrimentul unei alte societăţi participante la licitaţie.

"În acelaşi context, în ianuarie 2013, Daniela Dobrilă, la solicitarea aceluiaşi operator de transport, a întocmit şi semnat o adeverinţă în cuprinsul căreia a atestat faptul că firma avea la momentul respectiv o perioadă de deţinere neîntreruptă a licenţelor pe traseele Galaţi - Cişmele şi Galaţi - Fântânele de 54 luni şi 15 zile, în condiţiile în care, în mod real, firma respectivă avea o vechime neîntreruptă mult mai mică", susţin procurorii DNA Galaţi.

Ulterior, în cursul anului 2013, operatorul de transport s-a prevalat de acest document, în cadrul unor proceduri administrative şi juridice, în scopul obţinerii atribuirii aceloraşi două trasee în cadrul programului de transport aferent anilor 2014-2019.

Daniela Dobrilă nu este la prima abatere de la lege. Ea a mai fost trimisă în judecată, în mai 2014, de procurorii DNA Cluj, pentru infracţiuni comise tot în legătură cu atribuţiile sale de serviciu, fiind acuzată de  luare de mită, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, complicitate la spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în forma participaţiei improprii ca instigator.

Citit 5481 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iunie 2016 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.