Şi-a pus iubita să ȚEPUIASCĂ un client

Şi-a pus iubita să ȚEPUIASCĂ un client
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Dosarul gălăţencei Alina Vrabie, care a fost acuzată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi de săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, a ajuns la final, tânăra fiind achitată de judecătorii Curţii de Apel Galaţi.

Cu toate acestea, în timpul anchetei, procurorii gălăţeni au descoperit o altă problemă şi au extins astfel cercetările. Astfel, după ce au anchetat-o pe Alina Vrabie cu privire la faptul că a înşelat un cetăţean belgian cu suma de 250.000 de euro, inducându-l pe acesta în eroare că se va mărita cu el, procurorii au descoperit că planul tinerei a fost de fapt conceput de cel care se prezenta ca fiind iubitul său. În acest context, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi l-au anchetat pe Gheorghe Ţinor, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la înşelăciune în formă continuată, proxenetism şi spălarea banilor. Acestea sunt infracţiunile pentru care Gheorghe Ţinor a şi fost recent trimis în judecată.

Activitate infracţională începută în 2010

Procurorii gălăţeni susţin faptul că Gheorghe Ţinor, care nu avea nicio sursă de venit, a început, încă din 2010, să racoleze fete pentru practicarea prostituţiei. Bărbatul le spunea fetelor că le ia în căsătorie ori le promitea venituri materiale imediate. Printre fetele racolate, susţin anchetatorii, se afla şi Alina Vrabie. La scurt timp după ce s-au cunoscut, Ţinor spunându-i fetei că s-a îndrăgostit de ea, cei doi s-au mutat împreună. După ce fata a împlinit 18 ani, cei doi „îndrăgostiţi” au plecat la Madrid. Aici urma ca ea să practice prostituţia, iar din banii câştigaţi urmau să îşi cumpere o casă în Galaţi, în care să locuiască după căsătorie.

Din Madrid în Belgia

După o scurtă perioadă de timp, cei doi s-au mutat în Belgia, unde locuia şi fratele lui Gheorghe Ţinor. Şi aici, tânăra a început să practice prostituţia, „întrucât autoritatea exercitată de inculpatul Ţinor Gheorghe asupra sa şi modul de manipulare al acestuia au condus la aservirea totală şi la inocularea convingerii practicării prostituţiei ca un mod de viaţă”, susţin procurorii.

Banii câştigaţi din prostituţie erau expediaţi prin Western Union către diferite persoane apropiate lui Ţinor.

În timp ce practica prostituţia în Belgia, Alina Vrabie l-a cunoscut pe cel pe care urma să îl ţepuiască de bani. Bărbatul respectiv apela frecvent la serviciile gălăţencei, iar după aproximativ trei luni i-a mărturisit acesteia că s-a îndrăgostit de ea şi că şi-ar dori să aibă o relaţie de prietenie. Tânăra i-a povestit toate aceste lucruri iubitului ei, care a încurajat-o să „se apropie” de client, cu scopul de a obţine cât mai mulţi bani de la el. „Având în vedere planul stabilit, în perioada următoare, dusă în eroare de suspecta Vrabie Alina, partea vătămată s-a îndrăgostit de aceasta, astfel că ori de câte ori "prietena" îi cerea bani, acesta îi trimitea”, susţin procurorii gălăţeni.

Astfel, partea vătămată i-a dat bani tinerei pentru ca aceasta să îşi opereze mama, pentru bilete de avion, pentru a-şi recupera autoturismul confiscat de poliţie sau pentru a-şi cumpăra un ceas Rolex. Toţi banii erau ulterior predaţi lui Gheorghe Ţinor.

Planuri pe termen lung

La sugestia lui Gheorghe Ţinor, Alina i-a propus belgianului să se căsătorească şi să se mute în România. Încântat de propunere, belgianul şi-a vândut proprietăţile şi i-a dat fetei bani pentru a cumpăra o casă în Galaţi şi pentru a deschide aici o afacere. Banii au fost daţi în tranşe, fie pentru cumpărarea unui teren, fie pentru casă sau pentru deschiderea afacerii sau pentru cumpărarea unui autoturism. După ce a pus mâna pe banii belgianului, Gheorghe Ţinor i-a interzis tinerei să îi mai răspundă la telefon sau să se mai întâlnească cu acesta. „În realitate, suspecta fiind într-o relaţie apropiată cu inculpatul Gheorghe Ţinor, care începuse construcţia casei, se aştepta să fie luată în căsătorie şi să-şi întemeieze împreună o familie”, se arată în rechizitoriul procurorilor gălăţeni.

Belgianul şi-a pus un semn de întrebare în momentul în care a observat că Alina îi răspunde foarte rar la telefon. Acesta a fost motivul pentru care a anunţat autorităţile, care au demarat imediat o anchetă. Aşa au ajuns cei doi gălăţeni să fie anchetaţi, pe rând, de procurorii gălăţeni. Iniţial, Alina Vrabia a fost trimisă în judecată, nu înainte însă ca aceasta să se împace cu belgianul.

Tocmai de aceea, în sarcina ei s-a reţinut doar săvârşirea infracţiunii de spălarea a banilor, faptă pentru care a fost trimisă în judecată şi achitată la Curtea de Apel Galaţi. Procurorii însă au continuat cercetările şi au aflat toată povestea, deferindu-l justiţiei şi pe cel care a pus la cale planul diabolic. Dosarul va fi judecat la Tribunalul Galaţi, belgianul constituindu-se parte civilă.

Citit 5425 ori Ultima modificare Luni, 18 Iulie 2016 19:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.