Un PROXENET va sta 11 ani în PUȘCĂRIE după ce s-a aliat cu un fost SUBPREFECT de Galaţi

Un PROXENET va sta 11 ani în PUȘCĂRIE după ce s-a aliat cu un fost SUBPREFECT de Galaţi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Unul dintre cei şase condamnaţi ai dosarului finalizat săptămâna trecuta la Curtea Supremă prin care fostul subprefect de Galaţi, Aurica Luchiniuc a fost condamnată la trei ani de închisoare, a ajuns în Penitenciarul Galaţi. Este vorba despre Ştefan Lazăr, zis "Bidigă", căruia procurorii DIICOT i-au pus în seamă comiterea a trei infracţiuni, respectiv aderare la o grupare organizată, înşelăciune şi spălare de bani în scopul preluării mai multor imobile într-o speţă în care apare şi numele fostului deputat Mihail Boldea.

Pe numele lui Bidigă fusese emis un mandat de executare, pus în aplicare zilele trecute de poliţiştii de la Urmăriri. Interlopul a primit ca sentinţă definitivă 11 ani, pedeapsă rezultată din contopirea cu o sentinţă mai veche, de zece ani, primită pentru trafic de minori şi proxenetism. El a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, unitate de detenţie de care îl leagă şi un alt dosar penal aflat pe rolul instanţei de judecată din 2014.

Potrivit procurorilor, începând cu anul 2010, în timp ce era încarcerat, Lazăr şi alţi doi complici, dintre care un angajat al Penitenciarului, au pus  la punct o reţea prin care introduceau ilegal telefoane mobile după gratii, pentru a le furniza deţinuţilor. Angajatul penitenciarului primea un comision pentru fiecare telefon introdus şi care era folosit mai apoi, fie pentru a le facilita comunicarea deţinuţilor cu familiile, dar mai ales pentru comiterea sau coordonarea altor activităţi infracţionale.

Citit 9077 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2016 19:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.