ACUZAȚII de trafic de droguri | 27 de persoane, inculpate într-un dosar DIICOT

ACUZAȚII de trafic de droguri | 27 de persoane, inculpate într-un dosar DIICOT
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi au finalizat ancheta într-un dosar de trafic de droguri şi au trimis în judecată 27 de persoane.

Dintre cei trimişi în judecată, 22 sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de procurare şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu. Ceilalţi inculpaţi, Dumitru Mîţăblîndă, Cornel Aron, Adrian Mădălin Pantilimon, Andrei Paul Pricop şi Viorel Marius Nazare, sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Procurorii DIICOT atrag atenţia că narcomania în rândul tinerilor a crescut, motiv pentru care traficanţii îşi găsesc întotdeauna noi cercuri de consumatori. Acest lucru a fost observat şi de Cornel Aron, care şi-a dat seama că poate obţine profit din vânzarea drogurilor. Astfel, bărbatul a început o afacere ilegală, despre care au ajuns informaţii şi la anchetatori.

Idee ilegală de afacere

În luna aprilie 2016, procurorii au început o investigaţie în acest caz şi au stabilit că inculpatul Cornel Aron distribuie, pe raza judeţului Galaţi, marijuana, drog pe care îl procura de la Dumitru Mîţăblîndă, cetăţean din Republica Moldova.

Cunoscând riscurile unei astfel de afaceri, Cornel Aron a atras mai mulţi tineri cărora le vindea droguri, aceştia la rândul lor revânzând o parte din marfă altor persoane. „La un moment dat, pentru a minimiza riscurile depistării şi în scopul maximizării profiturilor, spre finalul activităţii sale infracţionale ce face obiectul prezentei cauze, inculpatul Aron Cornel şi-a redus în mod semnificativ activităţile de distribuire directă a drogurilor către consumatorii acestor substanţe, preferând să o facă în mod indirect, prin intermediul inculpaţilor Pantilimon Adrian Mădălin şi Pricop Paul Andrei, care achiziţionau în mod repetat cantităţi importante de marijuana de la inculpatul Aron Cornel, atât pentru consum propriu, cât mai ales în scopul revânzării către diverşi consumatori, în special cunoscuţi de-ai lor din zona centrală a municipiului Galaţi”, se arată în rechizitoriul procurorilor DIICOT.

Mai mult, tot pentru a risca mai puţin, Cornel Aron şi-a implicat în afacere un vecin, Marius Viorel Nazare, la care erau depozitate drogurile destinate comercializării.

Măsuri asiguratorii

În urma investigaţiilor, procurorii  au stabilit că inculpatul Cornel Aron a vândut peste 330 de grame de marijuana, la un preţ de 60-70 de lei gramul, obţinând astfel un venit de peste 19.800 de lei. Astfel, în urma unei percheziţii domiciliare, anchetatorii au pus sub sechestru suma de 2.090 de lei, bani pe care i-au găsit acasă la Aron. Anchetatorii au mai stabilit şi faptul că drogurile comercializate de Cornel Aron au fost cumpărate de la Dumitru Mîţăblîndă, contra sumei de 40 de lei gramul.

Dumitru Mîţăblîndă a fost reţinut de procurorii DIICOT şi prezentat instanţei de judecată, unde s-a emis mandat de arestare preventivă pe numele lui. Aceeaşi decizie s-a luat şi pentru Cornel Aron, cei doi fiind trimişi în judecată în stare de arest preventiv, măsură prelungită şi după ce dosarul a ajuns la Tribunalul Galaţi.

Judecătorii au decis prelungire măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţii Adrian Mădălin Pantilimon, Paul Andrei Pricop şi Marius Viorel Nazare, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 15 decembrie 2016.

Citit 4882 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2017 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.