ATENȚIE, FUMĂTORI! Continuă această ÎNŞELĂTORIE: Polistiren şi cuie vândute pe post de ȚIGĂRI, în Piaţa Calea Basarabiei din Galați
Foto: Contrabandiştii de ţigări vă pot păcăli foarte uşor

ATENȚIE, FUMĂTORI! Continuă această ÎNŞELĂTORIE: Polistiren şi cuie vândute pe post de ȚIGĂRI, în Piaţa Calea Basarabiei din Galați
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Poliţiştii locali gălăţeni au organizat zilele trecute o razie în Piaţa Calea Basarabiei în vederea depistării celor care nu respectă legea. „Chiar dacă e la început de an, când comerţul în zonele special amenajate nu este unul de amploare, poliţiştii locali au în atenţie pieţele de desfacere, asta pentru că, sunt situaţii în care comercianţii „uită” să respecte prevederile legale, de la autorizaţii şi până la spaţiile de vânzare. Mai mult de atât, există diverse persoane certate cu legea, care profitând de buna credinţă a cumpărătorilor sau dorinţa de a achiziţiona produse la preţuri avantajoase, le vând acestora în loc de ţigări, polistiren şi cuie”, ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

În cadrul acţiunii, poliţiştii locali din cadrul Serviciilor Activităţi Comerciale şi Intervenţie Rapidă s-au sesizat din oficiu, în momentul în care o persoană, cunoscută ca fiind un comerciant neautorizat de ţigarete, evita întâlnirea cu oamenii legii.

Persoana în cauză a fost identificată ca fiind gălăţeanul C.I., de 38 de ani. La controlul efectuat în autoturismul personal al bărbatului poliţiştii locali au găsit 19 cartoane de ţigări, umplute cu polistiren şi cuie, ascunse în portbagaj, 12 cutii din carton umplute cu resturi de hârtie, ambalate individual în pungi de plastic şi lipite cu bandă adezivă, 24 pachete cu ţigări, cinci sticle de un litru cu alcool, o macetă, cu lungimea de totală de 41 cm şi cu lama de 35 cm şi un briceag, cu o lungime totală de 25 cm şi lama cu o lungime de 10 cm. Bărbatul le-a spus poliţiştilor că avea cuţitul asupra sa pentru a verifica dacă sunt îngheţaţi cartofii (!).

„În acest caz au fost întocmite actele procedurale, care împreună cu persoana în cauză şi obiectele corp delict, au fost predate la Secţia 1 Poliţie, în vederea continuării cercetărilor. Au fost aplicate 18 sancţiuni, în valoare de 18.500 de lei şi au fost confiscate bunuri de 455 de lei”, a adăugat Aurelia Matei.

Reamintim că, şi în 2016, în cadrul acţiunilor organizate şi desfăşurate în municipiul Galaţi, au fost ridicate în vederea confiscării 914 pachete de ţigări, iar 892 pachete de ţigări au fost predate către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi – Serviciul Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu persoanele care au fost depistate în flagrant pentru infracţiuni de contrabandă sau înşelăciune.

Tot în 2016, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Evidenţa Persoanelor, au constatat 30 de fapte cu caracter penal, pentru contrabandă cu ţigări.

Citit 3467 ori Ultima modificare Marți, 31 Ianuarie 2017 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.