LUA BANI pentru a PENSIONA persoane care nu erau bolnave

LUA BANI pentru a PENSIONA persoane care nu erau bolnave
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

O asistentă medicală de la Cabinetul de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă nr. 4 din cadrul Casei Judeţene de Pensii Galaţi a fost trimisă recent în judecată sub acuzaţia de luare de mită. Femeia, T.L.G., este acuzată de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Galaţi că a luat mită de 68 de ori. Ancxheta a fost efectuată de ofiţerii DGA sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

După ce s-au finalizat cercetările, oamenii legii au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a asistentei, dar şi disjungerea şi formarea unui dosar distinct în vederea continuării cercetărilor atât faţă de asistenta T.L.G., cât şi faţă de alte persoane. „Totodată în cadrul rechizitoriului s-a dispus disjungerea şi formarea unui dosar distinct în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată şi fals material în înscrisuri oficiale de către inculpata T.L.G., fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată şi complicitate la luare de mită de către inculpata I.A., complicitate la săvârşirea infracţiunii de luare de mită de către inculpaţii L.C., T.I., R.L., S.I., G.G., precum şi uz de fals şi complicitate la săvârşirea infracţiunii de luare de mită de către inculpatul M.G.”, se arată într-un comunicat de presă al DGA.

Infracţiuni începute în 2009

Anchetatorii susţin că asistenta medicală şi-a început activitatea infracţională în anul 2009. Astfel, în perioada 2009-2012, susţin anchetatorii, „inculpata T.L.G., în calitate de asistent medical la Cabinetul de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă nr. 4 din cadrul Casei Judeţene de Pensii Galaţi, a solicitat şi primit, de la 28 de persoane diferite, sume de bani şi bunuri în vederea eliberării unor decizii medicale de încadrare în grad de invaliditate, deşi nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, încălcându-şi astfel, cu ştiinţă, atribuţiile de serviciu”.

În total, în sarcina asistentei au fost reţinute 68 de acte materiale, întrucât unele persoane au oferit sume de bani sau bunuri inculpatei T.L.G. atât cu ocazia depunerii dosarului medical în vederea obţinerii deciziei medicale de încadrare în grad de invaliditate, cât şi cu ocazia revizuirii medicale periodice în urma căreia inculpata le elibera o decizie de menţinere în gradul respectiv.

„În scopul încălcării atribuţiilor de serviciu şi întocmirii deciziilor medicale în fals, inculpata T.L.G. a primit cu titlu de mită, suma totală de 28.940 de lei şi mai multe bunuri/produse alimentare”, mai arată ofiţerii DGA Galaţi.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Galaţi, urmând ca judecătorii de aici să stabilească şi ce pedeapsă i se cuvine asistentei.

Citit 7165 ori Ultima modificare Miercuri, 23 August 2017 00:18

5 comentarii

 • postat de aLEX
  Marți, 22 August 2017 22:43
  Oare exista persoan, chiar si cele indreptatite, care sa nu dea spaga pentru a fi pensionate? O comisie neutral sa analizele doar o treime dintre cei pesionati pe caz de boala si vom ramane IARASI uluiti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tralala
  Marți, 22 August 2017 15:33
  Doctorul pune stampila, dar asistenta poate primi spaga si maslui rezultatele cu cele de la laborator. Doctorul nu stie ca dosarul e masluit si pune stampila. Asta nu inseamna ca in acest caz e asa, dar nu mai sariti in apararea asistentei daca nu stiti cum se procedeaza. Stati calmi ca asistenta nu e nevinovata! Iar daca doctorul e vinovat, asistenta va ciripi.
  1
  3
  Raportează
 • postat de Adi
  Marți, 22 August 2017 12:21
  Dar cine e superasistenta asta ? De ce nu i se da numele complet si chiar o poza ?Infractorii sunt protejati mai bine ca altii.
  1
  7
  Raportează
 • postat de Un cioban
  Marți, 22 August 2017 10:39
  Praf in ochii cititorilor,un medic are si el un cod la casa sanatate,pe care il trece pe orice act eliberat,plus stampila personala,asa ca nu tine gogorita asta,unde este pestele mare? La acesta trebuie sa se ajunga nu la soretei organele de ancheta trebuie sa insiste sa caute ca sunt destule cazuri de genul asta dar ii sacrifica pe cei mici.
  0
  23
  Raportează
 • postat de George
  Marți, 22 August 2017 08:30
  Hai sa fim seriosi. O asistenta facea asta de capul ei si doctorii nu stiau.
  0
  40
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.