LUA BANI pentru a PENSIONA persoane care nu erau bolnave

LUA BANI pentru a PENSIONA persoane care nu erau bolnave
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

O asistentă medicală de la Cabinetul de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă nr. 4 din cadrul Casei Judeţene de Pensii Galaţi a fost trimisă recent în judecată sub acuzaţia de luare de mită. Femeia, T.L.G., este acuzată de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Galaţi că a luat mită de 68 de ori. Ancxheta a fost efectuată de ofiţerii DGA sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

După ce s-au finalizat cercetările, oamenii legii au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a asistentei, dar şi disjungerea şi formarea unui dosar distinct în vederea continuării cercetărilor atât faţă de asistenta T.L.G., cât şi faţă de alte persoane. „Totodată în cadrul rechizitoriului s-a dispus disjungerea şi formarea unui dosar distinct în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată şi fals material în înscrisuri oficiale de către inculpata T.L.G., fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată şi complicitate la luare de mită de către inculpata I.A., complicitate la săvârşirea infracţiunii de luare de mită de către inculpaţii L.C., T.I., R.L., S.I., G.G., precum şi uz de fals şi complicitate la săvârşirea infracţiunii de luare de mită de către inculpatul M.G.”, se arată într-un comunicat de presă al DGA.

Infracţiuni începute în 2009

Anchetatorii susţin că asistenta medicală şi-a început activitatea infracţională în anul 2009. Astfel, în perioada 2009-2012, susţin anchetatorii, „inculpata T.L.G., în calitate de asistent medical la Cabinetul de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă nr. 4 din cadrul Casei Judeţene de Pensii Galaţi, a solicitat şi primit, de la 28 de persoane diferite, sume de bani şi bunuri în vederea eliberării unor decizii medicale de încadrare în grad de invaliditate, deşi nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, încălcându-şi astfel, cu ştiinţă, atribuţiile de serviciu”.

În total, în sarcina asistentei au fost reţinute 68 de acte materiale, întrucât unele persoane au oferit sume de bani sau bunuri inculpatei T.L.G. atât cu ocazia depunerii dosarului medical în vederea obţinerii deciziei medicale de încadrare în grad de invaliditate, cât şi cu ocazia revizuirii medicale periodice în urma căreia inculpata le elibera o decizie de menţinere în gradul respectiv.

„În scopul încălcării atribuţiilor de serviciu şi întocmirii deciziilor medicale în fals, inculpata T.L.G. a primit cu titlu de mită, suma totală de 28.940 de lei şi mai multe bunuri/produse alimentare”, mai arată ofiţerii DGA Galaţi.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Galaţi, urmând ca judecătorii de aici să stabilească şi ce pedeapsă i se cuvine asistentei.

Citit 7402 ori Ultima modificare Miercuri, 23 August 2017 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.