17 ani de închisoare, după ce şi-a omorât bebeluşul

17 ani de închisoare, după ce şi-a omorât bebeluşul
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Magistraţii Tribunalului Galaţi au luat o primă decizie în cazul lui Paul Constantin Pohrib, bărbatul care şi-a lovit bebeluşul, din cauză că acesta plângea. Micuţul şi-a pierdut viaţa, după mai multe zile de spitalizare, iar tătăl său a fost arestat preventiv şi trimis în judecată pentru omor.

După ce au analizat toate probele din dosar, judecătorii au decis să îl condamne pe Paul Constantin Pohrib la 17 ani de închisoare. Ca pedeapsă accesorie, bărbatului i-au fost interzise mai multe drepturi, printre care şi cele părinteşti, atât pe perioada detenţiei, cât şi timp de cinci ani după ispăşirea pedepsei. "Deduce din pedeapsa principală perioada reţinerii şi arestării preventive de la 25.04.2016 la zi", se arată în sentinţa pronunţată de judecători.

Tot în decizia judecătorilor se menţionează şi faptul că Paul Pohrib trebuie să plătească cheltuielile judiciare avansate de stat, în cuantum de 11.000 de lei.

Şi-a omorât copilul în noaptea de Crăciun

Fapta pentru care a fost condamnat Paul Pohrib a avut loc la finele anului 2015, chiar în noaptea de Crăciun. Bebeluşul, al treilea copil al familiei Pohrib, în vârstă de doar două luni, fusese hrănit de mama sa şi pus apoi în pat, lângă tatăl său. Bărbatul, inginer de profesie, venit din tură de noapte, s-a trezit din somn din cauză că mezinul familiei plângea. Deranjat peste măsură de plânsetul micuţului, se pare că bărbatul l-ar fi lovit pe cel mic în cap. La câteva ore, timp în care îşi ştia copilul în siguranţă alături de tatăl său, mama a mers în camera în care cei doi dormeau. A fost şocată să vadă că micuţul abia respiră, motiv pentru care sunat imediat 112 şi a solicitat ajutorul unui echipaj medical. O ambulanţă a ajuns imediat acasă la familia Pohrob, de unde a preluat bebeluşul şi l-a transportat la Spitalul de Urgenţă "Sf. Ioan" din Galaţi. Starea lui era însă foarte gravă, motiv pentru care medicii au decis să îl transfere la o clinică din Bucureşti. Medicii de la Bucureşti l-au preluat de la echipajul de ambulanţă de la Galaţi în stare foarte gravă. În ciuda eforturilor medicilor gălăţeni şi a celor din Bucureşti, micuţul a mai supravieţuit doar câteva zile. Pe 7 ianuarie 2017, medicii au fost nevoiţi să înregistreze decesul copilului.

Deşi tatăl micuţului a încercat să îşi ascundă fapta, susţinând că sugarul a fost lovit în cap cu o jucărie de unul dintre fraţii săi, necropsia efectuată de medicii legişti din Bucureşti au contrazis această poveste. Necropsia a arătat faptul că loviturile au fost mult prea puternice, motiv pentru care au ajuns la concluzia că acestea nu puteau fi provocate de un alt copil. Astfel, au fost anunţate autorităţile.

Sesizări la Protecţia Copilului şi la Parchet

Cazul a fost semnalat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Sectorul 4 Bucureşti. Asistenţii sociali de aici au cerut ajutorul colegilor de la Galaţi, care au demarat şi ei o anchetă. În urma sesizărilor făcute, cazul a ajuns şi la procurorii din Bucureşti, care au declinat apoi speţa către colegii lor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. Procurorii i-au audiat pe cei doi părinţi ai sugarului şi au încercat să afle de la ei ce s-a întâmplat de fapt. Iniţial, tatăl le-a povestit anchetatorilor că bebeluşul a fost lovit în cap de unul dintre fraţi, ca mai apoi să nu excludă varianta că l-ar fi lovit chiar el, dar din greşeală.

Procurorii nu au crezut însă nicio vorbă din cele povestite de bărbat şi au continuat ancheta. Mai mult, Paul Pohrib a fost supus şi unui test la detectorul de minciuni, test pe care l-a picat. Astfel, la mai bine de şapte luni de la moartea bebeluşului, procurorii au strâns suficiente probe pentru a-l acuza pe Paul Pohrib de moartea fiului său.

Bărbatul a primit acum o primă sentinţă, de care nu a fost însă mulţumit şi a atacat-o cu apel. Astfel, dosarul va ajunge la Curtea de Apel Galaţi, unde se va da decizia finală. Până atunci, însă, Paul Pohrib rămâne după gratii, pentru că judecătorii au constatat legalitatea măsurii arestului preventiv dispus în această cauză.

Citit 5702 ori Ultima modificare Joi, 09 Noiembrie 2017 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.