AVERTISMENT: Inteligenţa Artificială va genera o epidemie de sinucideri. Omenirea va intra într-o „distopie a şomajului”

AVERTISMENT: Inteligenţa Artificială va genera o epidemie de sinucideri. Omenirea va intra într-o „distopie a şomajului”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Dr. Subhash Kak, un profesor de inginerie a computerelor de la Universitatea din Oklahoma, avertizează că inteligenţa artificială şi roboţii vor provoca o „epidemie” de sinucideri pe planeta noastră. Asta deoarece majoritatea oamenilor vor rămâne fără locuri de muncă, după ce vor fi înlocuiţi cu maşini mai pricepute şi cu costuri de operare mici, a relatat mediafax.ro.

Kak a spus că omenirea va intra într-o „distopie a şomajului”, în care doar 500 de milioane de locuri de muncă vor mai fi disponibile în lume. În acest moment, populaţia planetei este de 7,6 miliarde de persoane. Potrivit lui, vehiculele autonome vor lăsa o treime din populaţia planetei fără loc de muncă. Astfel, numărul celor care vor consuma alcool, droguri şi vor intra în depresie va creşte accelerat.

Mai mult, futurologul Ian Pearson a spus că inteligenţa artificială va deveni atât de puternică, încât oamenii nu vor avea altă soluţie decât să se contopească cu ea, într-o nouă specie, numită „homo machinus”.

Citit 3074 ori Ultima modificare Marți, 13 Martie 2018 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.