AVERTISMENT: Inteligenţa Artificială va genera o epidemie de sinucideri. Omenirea va intra într-o „distopie a şomajului”

AVERTISMENT: Inteligenţa Artificială va genera o epidemie de sinucideri. Omenirea va intra într-o „distopie a şomajului”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Dr. Subhash Kak, un profesor de inginerie a computerelor de la Universitatea din Oklahoma, avertizează că inteligenţa artificială şi roboţii vor provoca o „epidemie” de sinucideri pe planeta noastră. Asta deoarece majoritatea oamenilor vor rămâne fără locuri de muncă, după ce vor fi înlocuiţi cu maşini mai pricepute şi cu costuri de operare mici, a relatat mediafax.ro.

Kak a spus că omenirea va intra într-o „distopie a şomajului”, în care doar 500 de milioane de locuri de muncă vor mai fi disponibile în lume. În acest moment, populaţia planetei este de 7,6 miliarde de persoane. Potrivit lui, vehiculele autonome vor lăsa o treime din populaţia planetei fără loc de muncă. Astfel, numărul celor care vor consuma alcool, droguri şi vor intra în depresie va creşte accelerat.

Mai mult, futurologul Ian Pearson a spus că inteligenţa artificială va deveni atât de puternică, încât oamenii nu vor avea altă soluţie decât să se contopească cu ea, într-o nouă specie, numită „homo machinus”.

Citit 2905 ori Ultima modificare Marți, 13 Martie 2018 16:38

2 comentarii

 • postat de rpd
  Duminică, 18 Martie 2018 13:12
  5.13.168.***
  Nu-i nimic. Romania vad ca se adapteaza rapid la aceasta tendinta. Noi deja avem somaj mare, iar romanilor se pare ca le place mai mult sa stea (pe ajutoare sociale) decat sa munceasca. Asa ca "welcome robots". Vom fi tara cu cei mai multi roboti. O sa depasim Japonia.
  1
  4
  Raportează
 • postat de go ahead
  Duminică, 18 Martie 2018 10:28
  79.115.218.***
  Acelesi aberatii catastrofice le-au emis oameni considerati inteligenti in 1850 in Anglia ori SUA, cand se parea ca masinile vor inlocui toata munca manuala. Tot aberatii catastrofice am auzit si cand se vehicula ca petrolul se termina si am vazut cu totii ca era doar o strategie care sa creasca pretul, doar atat.
  1. Momentul cand robotii vor inlocui oamenii e inca departe, energie multa si ieftina nu poate fi stocata intr-o baterie, asa ca autonomia e foarte limitata.
  2. Foarte pretentios numita "Inteligenta artificiala" (la fel cum unui banal mixer i se spune robot ca sa-i creasca pretul), nu are imaginatie, nu poate sa creeze ci sa imbunatateasca ceva deja imaginat si creat de om. Adica e un instrument puternic, un computer care te scuteste sa tastezi mii de linii de programare intrucat poate sa si le scrie singur (are algoritmi ca sa "invete singur"). Cam asta e: un computer mai scump.
  3. Daca masinile iau toti banii, oamenii nu vor mai avea bani si cine mai cumpara toate bunurile create de masini.
  4. Oamenii pot supravietui fara masini, masinile nu se pot misca fara oameni.
  0
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.