Google ar putea interzice folosirea extensiilor Adblock

Google ar putea interzice folosirea extensiilor Adblock
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Google Chrome va primi în perioada următoare modificări care rup compatibilitatea cu extensiile folosite pentru a bloca afişarea de conţinut în browser. În această categorie intră şi extensiile folosite pentru ascunderea reclamelor în Chrome.

Adblock Plus şi alte extensii folosite pentru ascunderea de la afişare a bannerelor cu reclame şi alte tipuri de conţinut nedorit ar putea să nu mai funcţioneze cu browserul Chrome, sau vor avea funcţionalitate sever limitată, Google înlăturând din codul aplicaţiei o parte dintre funcţiile avansate de filtrate a conţinutului. Potrivit Google, măsurile pregătite au de o parte rolul de a creşte performanţele, dar şi de a îmbunătăţii securitatea, limitând modul în care extensiile accesează resursele browserului web. Utilizatorii vor avea mai mult control asupra extensiilor instalate, decizând în mod direct ce informaţii şi privilegii sunt puse la dispoziţia unei extensii.

Pentru scopul propus, Google va înlocui API-ul webRequest cu o componentă numită declarativeNetRequest. Cea din urmă va permite citirea solicitărilor de reţea primite de la paginile web, dar fără posibilitatea de a le intercepta pentru a fi modificate, blocate sau interceptate. Mai mult, solicitările de reţea declanşate la interacţiunea utilizatorilor nu mai pot fi interceptate de extensiile instalate, Google oprind astfel o modalitate de spionare a utilizatorilor Chrome.

Sursa: go4it.ro

Citit 2777 ori Ultima modificare Vineri, 01 Februarie 2019 12:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.