Atacuri cibernetice asupra a 100 de companii

Atacuri cibernetice asupra a 100 de companii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Acuzații pentru infracțiuni de piratare a computerelor si atacul asupra a 100 de companii din SUA, au fost aduse unor 5 cetățeni chinezi cu presupuse legături în serviciul principal de informații din Beijing.
Doi oameni de afaceri malaezieni au fost, de asemenea, arestaţi luni în Malaezia şi acuzaţi că au conspirat cu unii dintre hackerii chinezi pentru a profita de intruziunile în industria jocurilor video, au spus oficialii.
Acuzaţiile, expuse în trei rechizitorii separate desigilate miercuri, se bazează pe alte câteva acuzaţii aduse cetăţenilor chinezi în timpul administraţiei Trump, care a caracterizat furtul cibernetic al proprietăţii intelectuale a Beijingului ca o ameninţare gravă la adresa securităţii naţionale.
FBI spune că hackerii, care fac parte dintr-un grup cunoscut sub numele de „APT41”, au primit permisiunea să opereze de la guvernul chinez, despre care SUA spune că nu a făcut niciun efort pentru a reduce activităţile de hacking ale propriilor lor cetăţeni.
Microsoft, Facebook, Google Alphabet şi Verizon Communications se află printre companiile care au asistat la anchetă şi au contribuit la neutralizarea unora dintre infrastructurile informatice utilizate de China, care au ajutat la protecţia unor victime, au spus oficialii.
Citit 12931 ori Ultima modificare Joi, 17 Septembrie 2020 09:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.