Windows 10 include protecție anti-ransomware. Iată cum poate fi activată

Windows 10 include protecție anti-ransomware. Iată cum poate fi activată
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Atacurile de tip ransomware sunt un coșmar pentru multe companii, organizații și utilizatori individuali. Pierderile anuale cauzate de acestea se ridică la miliarde de dolari.

Ransomware-ul este un tip de program malware care blochează computerele victimelor sau le criptează datele, solicitând plata unei răscumpărări pentru a reda controlul asupra dispozitivului sau fişierelor afectate.

Din fericire, Windows 10 include protecție împotriva acestei amenințări, dar aceasta nu este activată implicit, potrivit go4it.ro.

Pentru a o activa, utilizatorii trebuie să deschidă aplicația Windows Security. Acolo trebuie să selecteze „Virus & threat protection”. În partea de jos a paginii respective se găsește secțiunea „Ransomware protection”. Utilizatorii trebuie să selecteze Manage ransomware protection, iar apoi să bifeze „On” la „Controlled folder acces”.

După ce a fost activată protecția, sistemul de operare va bloca aplicațiile suspecte care vor încerca să modifice cele mai importante date - precum imaginile, clipurile video sau documentele - din computer.

În secțiunea „Protected folders” utilizatorii pot vedea ce directoare sunt protejate automat. Printre acestea se numără Music, Pictures și Videos de pe partiția (C:). Alte directoare, situate pe alte partiții, pot fi adăugate manual.

AFLĂ MAI MULTE DETALII

 

Citit 1491 ori Ultima modificare Duminică, 04 Iulie 2021 01:00

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro