Meta amenință să închidă Facebook și Instagram în Europa

Meta amenință să închidă Facebook și Instagram în Europa
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Urmând prăbușirii pe bursă a cotației acțiunilor, Meta amenință să închidă rețelele Facebook și Instagram pentru consumatorii europeni, dacă decizia privind blocarea folosirii în scop publicitar a datelor colectate despre utilizator nu este întoarsă în mod imediat.

Denumită Schrems II, decizia Curții de Justiție Europene împiedică compania lui Mark Zuckerberg să transfere datele colectate despre utilizatorii Facebook conectați de pe teritoriul european către serverele Meta administrate în Statele Unite.

În schimb, datele care sunt administrate pe servere găzduite în Europa și supravegheate de reprezentanți ai autorităților UE nu mai pot fi valorificate în scopuri publicitare decât respectând limite foarte stricte, privind accesul la date cu potențial sensibil, cum ar fi informații pe teme de sex, orientare sexuale, sau referitoare la publicul minor.

În efect, veniturile Facebook de pe urma consumatorilor europeni au scăzut în mod considerabil. Iar dacă pui la socoteală și piedicile puse de Apple, care pur și simplu nu mai permite exploatarea utilizatorilor iPhone prin colectarea practic fără limite a datelor despre aceștia, deja, perspectivele pentru companiile axate aproape exclusiv pe valorificarea datelor colectate online încep să arate sumbru (mai multe detalii)

Citit 2455 ori Ultima modificare Marți, 08 Februarie 2022 14:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.