Datele a milioane de utilizatori Twitter au fost furate de către hackeri

Datele a milioane de utilizatori Twitter au fost furate de către hackeri
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O parte din utilizatorii Twitter s-au trezit cu datele furate și publicate pe un forum dedicat, hackerii profitând de câteva probleme a rețelei de securitate a reţelei de socializare, potrivit companiei.

În luna august, compania Twitter a anunțat că există o vulnerabilitate a unuia dintre sistemele API (Application programming interface), interfața de programare a aplicației, care ar fi putut produce o spargere de date a circa 5,4 milioane de utilizatori, incluzând numărul de telefon, adresa de e-mail sau chiar datele cu caracter personal.

Acum, hackerii au publicat pe forumul de hacking Breached datele obţinute prin intermediul vulnerabilităţii despre care Twitter credea că nu a fost exploatată. În plus, profilurile a 1,4 milioane de conturi au fost obţinute cu ajutorul altui API, care a circulat între hackeri în mod privat, spune proprietarul forumului.

Problemele companiei Twitter nu se opresc aici. Expertul în securitate cibernetică Chad Loder spune că are indicii care sugerează că problemele API-urilor Twitter ar fi cauzat expunerea datelor a zeci de milioane de utilizatori. Pentru ultima informaţie, încă nu există o confirmare nici din partea Twitter, nici pe filiera hackerilor.

Citit 837 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Noiembrie 2022 11:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.