MESAJE pe care să NU le postezi pe Facebook de SĂRBĂTORI

MESAJE pe care să NU le postezi pe Facebook de SĂRBĂTORI
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Deşi poţi simţi tentaţia să postezi, de sărbători, informaţii personale pe Facebook sau altă reţea de socializare, pentru a fi văzute de prietenii din listă, există şi date pe care nu ar trebui să le divulgi, ca să te protejezi de jafuri, relatează publicaţia Express.

Iată câteva postări pe care este recomandat să le eviţi:

Unul dintre mesajele pe care nu este recomandat să le postezi pe Facebook este că pleci de acasă. Informaţia că îţi laşi casa nesupravegheată le-ar putea da idei hoţilor.

Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere de sărbători, astfel încât să eviţi jafurile, este publicarea locaţiei în care te afli. De exemplu, dacă îţi postezi locaţia, odată cu o imagine surprinsă într-o altă ţară, este un indiciu pentru infractori că nu ar fi prinşi dacă ar intra prin efracţie în casa ta.

Mai este recomandat să nu te lauzi pe Internet cu obiectele de valoare pe care le ai în casă sau cadourile scumpe de Crăciun, astfel încât să nu alertezi hoţii că ai fi o ţintă bună. Totodată, nu strică să îţi verifici instrumentele de securitate pe reţeaua de socializare.

Un mesaj postat pe Facebook în care divulgi că îţi petreci timpul singur(ă) acasă poate atrage infractori, care te-ar putea considera o ţintă uşoară.

Ţi s-ar putea părea distractiv să postezi o imagine surprinsă la colindat, cu prietenii, sau o fotografie cu rudele care au venit în vizită. Însă este recomandat să îţi întrebi prietenii dacă sunt de acord să postezi o informaţie care le-ar putea dezvălui locaţia, ca să nu îi transformi în ţinte pentru infractori.

Citit 5694 ori Ultima modificare Duminică, 13 Decembrie 2015 15:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.