Cele mai ciudate legi ale internetului. Ţara în care e ilegal să mănânci banane "într-un mod erotic"

Cele mai ciudate legi ale internetului.  Ţara în care e ilegal să mănânci banane "într-un mod erotic"
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Ca multe alte domenii, internetul are nevoie de o legislaţie proprie, pentru a-i proteja de abuzuri pe cei care îl folosesc. Multe dintre aceste legi sunt însă chiar ele abuzive, altele sunt depăşite de realitatea actuală sau pur şi simplu idioate. Iată câteva dintre ele.

Iordania. Începând cu 2010, guvernul a interzis accesul, în administraţia publică, la 48 de site-uri de ştiri locale. Motivul: navigarea pe acestea este pierdere de timp.

Coreea de Sud. În statul asiatic, toate persoanele care comentează pe internet sunt obligate să-şi folosească numele real. Poreclele sunt interzise. Comentariile anonime sunt şterse.

Myanmar. În această ţară, guvernul restricţionează masiv viteza internetului, pentru ca cenzorii să poată filtra mai uşor conţinutul. Sunt interzise importurile de modemuri de internet, fără permisiunea oficială a guvernului. Toate site-urile care găzduiesc conţinut pornografic, critici la adresa sistemului politic şi care promovează drepturile omului sunt blocate.

China le-a interzis femeilor să facă livestreaming în timp ce mănâncă banane "într-un mod erotic". Mai mult, toate site-urile occidentale mari, precum Facebook, YouTube sau Google sunt blocate în China.

Iran. Ţara a blocat accesul la milioane de site-uri "imorale", printre care Facebook şi YouTube. Înainte de a primi acces la internet, un cetăţean trebui să promită, în scris, că nu va accesa site-uri "non-islamice".

SUA. În statul Tennessee este ilegal să publici pe internet o imagine care ar putea speria sau intimida pe cineva, oriunde în lume s-ar afla aceea persoană. Să nu uităm că sunt câteva miliarde de oameni care au acces la internet.

Singapore. Angajaţii de la stat nu mai au acces la internet, începând cu luna mai a acestui an. În sectorul public din statul asiatic sunt folosite aproximativ 100.000 de computere. Guvernul spera ca prin această măsură să întărească securitatea instituţiilor.

Sursa: go4it.ro

Citit 7475 ori Ultima modificare Marți, 27 Iunie 2017 20:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.