Noul Jumanji, o reinventare inteligentă a filmului original

Noul Jumanji, o reinventare inteligentă a filmului original
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lansat în România în 1995, "Jumanji" a luat publicul pe nepregătite cu inovatoarele efecte speciale (realizate de Industrial Light & Magic, compania fondată de George Lucas) şi cu şarmul imbatabil al lui Robin Williams. Când s-a anunţat acum câţiva ani că vom avea parte de un remake/sequel, am pus decizia pe seama lipsei crase de inspiraţie de la Hollywood, dar trebuie să recunoaştem că ne-am înşelat: filmul este o reinventare inteligentă a originalului şi ar putea deveni cea mai gustată premieră de la trecerea dintre ani.

Etichetat drept un sequel de sine-stătător, „Jumanji: Welcome to the Jungle” porneşte de la aceeaşi premisă ca şi filmul original, jocul Jumanji, dar schimbă complet detaliile şi combină aventura cu spiritul comic. De această dată eroii sunt patru elevi de liceu, a căror pedeapsă pentru comportament inadecvat îi face să ajungă într-un depozit unde dau, desigur, peste Jumanji. Doar că jocul se ascunde acum într-o consolă video, iar activarea sa îi teleportează pe eroi, cu înfăţişări diferite, în jungla unde au parte de un timp scurt pentru a-şi îndeplini misiunea şi a se salva.

Actualizarea funcţionează din plin pentru că eroii din viaţa reală şi avatarurile lor din joc sunt atât de diferite. De exemplu, tocilarul timid se transformă în musculosul Dwayne Johnson, iar majoreta blondă obsedată de propria persoană în durduliul Jack Black. O eficientă sursă de umor este faptul că interpretările actorilor nu te lasă niciodată să uiţi legătura dintre avatar şi persoana reală.

Într-o perioadă când aproape că nu există premieră care să nu folosească imaginile generate pe calculator, "Welcome to the Jungle" nu avea cum să fie la fel de revoluţionar din punct de vedere tehnic ca şi filmul original, prin urmare decizia de a combina aventura şi cascadoriile cu umorul este una cât se poate de binevenită. Pe lângă Johnson şi Black, în film îl vedem şi pe Kevin Hart, unul dintre cele mai populare nume de culoare ale umorului hollywoodian, iar echipa celor patru este completată eficient de Karen Gillan, actriţa scoţiană devenită celebră datorită serialului Dr. Who şi văzută recent (dar de câţi recunoscută?) în rolul dezlănţuitei Nebula din filmele Marvel.

Poate că nu o să ţi-l aminteşti mult timp după ce ai ieşit din sala de cinema şi cu siguranţă nu va deveni un clasic, dar „Jumanji: Welcome to the Jungle” oferă exact ceea ce promite: amuzament, ritm şi energie, adică aspecte pe care publicul din România le aşteaptă de la filmele hollywoodiene gata să furnizeze, în schimbul preţului biletului, două ore de escapism cinematografic. Noul „Jumanji” se achită eficient de promisiune, ceea ce l-ar putea transforma într-un succes de casă în România.

Sursa: cinemagia.ro

Citit 1853 ori Ultima modificare Duminică, 31 Decembrie 2017 00:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.