Ce treabă are Galaţiul cu noul Guvern | Povestea lui Dăncilă Prepeleac

Ce treabă are Galaţiul cu noul Guvern | Povestea lui Dăncilă Prepeleac
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

PSD demonstrează că are, totuşi, bun-simţ. Dacă vă gândiţi că premierul Viorica Dăncilă Prepeleac este o alegerea proastă, gândiţi-vă la variantele pe care le avea Liviu Dragnea în partid. Cum ar fi fost un guvern cu Dan Nica premier, Nicolae Bacalbaşa la Sănătate şi Florin Pâslaru la Cultură. Parcă nu mai pare chiar neinspirată alegerea acceptată de Iohannis, nu?

Pâslaru s-a cerut în Guvern, dar l-a liniştit repede Dragnea: "Nu mai e mare lucru de furat"

Florin Pâslaru a cerut să primească un portofoliu în noul guvern, dar Liviu Dragnea l-a convins că nu are niciun motiv să vrea la Bucureşti: "Se cheamă portofoliu, nu portofel, Florine. Te înţeleg, au făcut şi alţii confuzia asta, nu-ţi face griji. Să ştii că nu ai de ce să mergi la Bucureşti, că nu mai e niciun minister de jefuit. S-au ocupat alţii înaintea ta", i-ar fi spus Liviu Dragnea lui Florin Pâslaru.

Fostul deputat PSD nu s-a mulţumit cu explicaţiile lui Dragnea şi i-a cerut un sfat lui Dan Nica. "L-am întrebat pe Dan dacă are sens să mă bag şi mi-a confirmat oarecum ce mi-a zis liderul nostru absolut. Cică ar mai fi ceva mărunţiş prin nişte sertărele de la Guvern, dar este vorba de maxim două, trei milioane de euro. Bani pe care nici nu merită să te apleci să-i iei de pe jos. Aşa că nu mă mai fac ministru. O să vedem în viitorul guvern dacă o să intru, mai pot aştepta două, trei luni. Nu-i grabă", a spus Florin Pâslaru.

Nicolae Bacalbaşa a fost în cărţi pentru Sănătate: "Ar putea anestezia TOT sistemul"

Deputatul Nicolae Bacalbaşa a ratat la mustaţă postul de ministru la Sănătate. Mai mulţi pesedişti cu voce puternică în partid au considerat că Nicolae Bacalbaşa ar putea veni în sprijinul sistemului cu experienţa sa incontestabilă. "De zeci de ani ne chinuim să ucidem acest sistem, să-l facem praf. Am adus tot felul de miniştri care au făcut, din păcate, şi bine pentru sistem. Căutăm acum pe cineva care să-l ucidă de tot, să-l anestezieze. Dar să-l anestezieze atât de bine încât să nu se mai trezească în veci. Şi cine s-ar pricepe cel mai bine la asta? Nicolae Bacalbaşa, evident", a spus unul dintre fanii lui Bacalbaşa.

Totuşi, în cele din urmă, pesediştii au renunţat la varianta cu Nicolae Dobrovici, din cauză că au mai descoperit nişte bani de scos din minister. "Întâi facem curat acolo, abia apoi închidem ministerul", a spus o sursă din PSD.

Dragnea nu l-a pus pe Dan Nica premier pentru că nu vrea ca TOŢI românii să emigreze

Pe lista scurtă a lui Dragnea pentru postul de prim-ministru a fost şi Dan Nica. În cele din urmă, însă, gălăţeanul a pierdut lupta în faţa teleormănencei Viorica Dăncilă. "Suntem de acord să plece românii din ţară, dar cu Dan Nica ar fi plecat chiar şi cei care ne votează", a spus Liviu Dragnea.

Premier League

(Sursa foto: Facebook/Florin Pâslaru)

Pamflet în versuri

Homo Behăitus (I)

Eu sunt behăitorul cel mai cel

lângă spitalul cu bolnavi pe viaţă,

sunt un cretin, un monstru democrat,

de neam greţos, cu minte-n poponeaţă!

Eu behăi pe bani publici, fac furori

şi-i păcălesc pe alde gură-cască,

pe alde terchea-berchea - momârlani -

pe-alde tigoare cu dureri la bască!

Pe banii voştri zvârl cu decibeli

din gât, din difuzoare ş-alte scule...

dar nu sunt singur, lângă mine, strong,

mai behăiesc vro şapte rapandule!

Sunteţi cretini, daţi bani unui dârlău

şi unui pezevenghi de meserie,

răcnesc şi râgâi, sunt ghiorlan, tembel,

mi-s lumpen şi vă frec... la melodie!

Submarin Cosorescu

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului:

Pe scurt. Alte informaţii despre noul Guvern

* NEMULŢUMIT. Primarul Galaţiului nu e de acord cu numirea Vioricăi Dăncilă. "Am eu în piaţa din Micro 40 o mamaie care vinde varză murată. E mult mai potrivită pentru funcţie", a spus Ionuţ Pucheanu.

* Fostul ministru de la Finanţe, Viorel Ştefan, a profitat de degringolada de la Guvern şi s-a dus până la Ministerul de Finanţe ca să termine o treabă începută în timpul mandatului. "Mai rămăseseră nişte bani în câteva sertare şi s-a dus acolo cât nu era nimeni să-l verifice", a declarat portarul de la minister.

* Pe senatorul Daniel Butunoi doar l-au păcălit că ar putea fi numit ministru la Transporturi. "I-a zis Dragnea că dacă se duce până la consignaţie să-i aducă un transport de ţigări o să-l pună ministru. Butunoi a venit urgent cu ţigările, dar când s-a întors, Dragnea i-a zis c-a glumit", a povestit un martor la monologul de numire a miniştrilor.

* Pentru că toată lumea face miştouri de freza Vioricăi Dăncilă, Liviu Dragnea i-a interzis să se mai tundă la frizerul lui Nicolae Bacalbaşa.

Freza de Zăpadă

Dan Nica şi-ar fi schimbat prenumele

Ca să prindă totuşi un portofoliu în actualul Guvern, se pare că Dan Nica a făcut nişte eforturi. Unele surse afirmă că gălăţeanul şi-ar fi ras mustaţa, ar fi făcut nişte operaţii estetice şi şi-ar fi schimbat prenumele din Dan în Marius. În acest fel, se pare că Dan Nica ar urma să conducă Ministerul Fondurilor Europene. "Se leagă, că Dan Nica nu e chiar străin de instituţiile europene. Ca să nu mai zic de fonduri", a explicat un analist politic.

Dan BuNica

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3766 ori Ultima modificare Luni, 22 Ianuarie 2018 18:44

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.