PAMFLET. S-au combinat la un protest

PAMFLET. S-au combinat la un protest
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Combinatul fierbe! Sute de oameni au protestat pe platforma siderurgică în vreme ce sindicaliştii de la Siderurgistul AMG şi s-au prefăcut că negociază. Rubrica Pamflet a Vieţii libere vă oferă astăzi în exclusivitate câteva detalii zemoase din procesul de negocieri. Pentru că ridurile de la râs sunt mai frumoase decât cele de la încrâncenare.

Accident la negocieri: Un echipaj SMURD, chemat să descarcereze un sindicalist din fundul lui Bruno Ribo

Era cât pe ce să se lase cu victime. Un echipaj SMURD a reuşit să salveze în ultima clipă un sindicalist care se sufoca în fundul lui Bruno Ribo în timpul negocierilor pentru salarii. „Am primit un apel la 112 că e o situaţie de viaţă şi de moarte în birourile de la turn. Când am ajuns la faţa locului am găsit un sindicalist care se blocase în fundul directorului Bruno Ribo şi nu putea să mai respire. Am reuşit, în cele din urmă, să îl descarcerăm şi să îl salvăm”, a explicat medicul de pe echipajul SMURD. Cei prezenţi la negocieri povestesc că victima s-a apropiat periculos de mult cu buzele de fundul lui Bruno Ribo şi că, luat de val, a intrat în doar câteva secunde cu cap cu tot înăuntru. Într-adevăr, am reacţionat cam târziu. Dar astfel de scene se petrec în mod constant la negocieri, aşa că nu ne-am panicat”, s-a apărat un coleg al sindicalistului descarcerat. Membrii echipajului SMURD au mai declarat că situaţia ar fi putut fi rezolvată şi de către cei prezenţi, înmsă niciunul nu s-a arătat dispus să-i facă victimei respiraţie gură la gură. ITM-ul s-a autosesizat în acest caz şi ar putea clasifica evenimentul drept accident de muncă.

De gaşcă: Bruno Ribo s-a alăturat protestatarilor şi a aruncat cu cărămizi de euro în geamurile de la turn

Bruno Ribo e de partea salariaţilor. Cunoscut drept un director popular, care umblă în salopetă prin secţiile de la Combinat, Bruno Ribo nu s-a putut abţine şi a protestat cot la cot alături de colegii de pe platforma siderurgică. „Până la urmă, e şi el angajat aici, deci are tot dreptul să facă grevă”, a comentat un siderurgist. Surse din Combinat afirmă că Bruno Ribo are şi el nişte doleanţe. „Vrea 200 de lei în plus la salariu şi spune că nu va înceta cu protestele până când Lakshmi Mittal nu îi va aproba cererea”, a explicat sursa noastră. De altfel, la protestul cel mai violent de până acum, de săptămâna trecută, Bruno Ribo a fost văzut aruncând cu cărămizi de euro în geamurile de la turn. „Fiecare arunca cu ce avea la îndemână. Unii cu şuruburi, alţii cu pietre. A dat şi el cu ce avea prin buzunare”, a povestit un martor. Din fericire, nu au fost raportate victime în urma acestui incident.

Halca de Zgură

Ultrascurte cu bătaie lungă

* Pentru că Bruno Ribo vine la negocieri în salopetă şi sindicaliştii la costum, directorul cere salarii mai mari pentru angajaţi, iar sindicaliştii spun că nu se poate pentru că societatea nu face încă profit.

* Rar îl vezi pe Bruno Ribo îmbrăcat la costum. Toată lumea ştie că Bruno Ribo iubeşte salopeta. „Păi câte buzunare are o salopetă şi câte are un costum?”, spun siderurgiştii.

* În timpul protestului de joi, un elicopter a trecut pe deasupra Combinatului şi le-a dat speranţe protestatarilor: „A fugit dictatorul!”, au strigat unii siderurgişti.

* Patronii cârciumilor de la General, acuzaţi că sunt în spatele protestelor de la Combinat. „Dacă nu se măresc repede salariile în Combinat, dăm faliment”, susţine un patron de cârciumă.

* Muncitorii povestesc că directorul Bruno Ribo, ca să nu se rătăcească prin Combinat, lasă în urmă o dâră cu bancnote de 100 de euro. În mod curios, nu găseşte niciodată dâra la întoarcere.

* Mulţi oameni de afaceri din Galaţi sprijină protestul siderurgiştilor: „De când a venit Bruno ăsta, nu mai poţi scoate un camion cu tablă de acolo”.

Siderurgistul AMG-it

Ionel Borş cere 10 salarii compensatorii

Combinatul siderurgic se confruntă cu spectrul iminent al falimentului. Country managerul Ionel Borş s-a înscris pe noua listă de plecări voluntare şi cere zece salarii compensatorii. „E o situaţie de risc pe care nu am luat-o în calcul. Celor care vor pleca le-am promis că le vom da zece salarii compensatorii, dar nu am luat în calcul că şi Ionel Borş s-ar putea înscrie. Încercăm să-l deturnăm, pentru că altfel intrăm în faliment”, a declarat Bruno Ribo.

Au făcut Borş

Homo Behăitus (II) de Submarin Cosorescu

daţi imbecilii afară!/ ei varsă teroare-n oraş! –

starlete cu suflet din plastic,/ starleţi cu design de făraş,

nimicuri în carne şi oase,/ mai grele, mai suple, mai macre

şi gata mereu să producă/ prost gust şi gust prost, simulacre,

capcane şi curse şi plase/ în care fazani cad perfect,

la fix, numai buni de exemplu,/ de mostră, de dat subiect

la teză când vrei să fii doctor/ în psihanaliză! – afară

cu cei care urlă-n cetate/ şi-o scuipă-n trecut şi-n prezent,

cu cei care-şi varsă duhoarea/ pe nu-mă-uita, bunăoară...

cu cei ce-şi fălesc indolenţa/ şi creierul zerovalent!

 

afară cu toţi nesimţiţii!/ ei varsă teroare-n cetate,

ei vâră pumnalul prostiei/ în sufletul ei, pe la spate,

prin faţă, prin vârf, pe la bază,/ pe-oriunde abia mai respiră,

ei jind au de carne şi sânge/ şi ouă de pasăre-liră!

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 4918 ori Ultima modificare Vineri, 26 Ianuarie 2018 19:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.