S-a deschis primul magazin alimentar FĂRĂ CASIERI

S-a deschis primul magazin alimentar FĂRĂ CASIERI
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Compania Amazon a deschis primul magazin fără casieri din lume, în Seattle, SUA. Clienţii nu au nevoie decât de o aplicaţie care îi urmăreşte prin supermarket şi înregistrează tot ce cumpără ca mai apoi să extragă banii din cont.

La intrarea în Amazon Go sunt nişte porţi similare cu cele din staţiile de metrou. Aici clienţii scanează aplicaţia din telefon. La ieşire, prin aceleaşi porţi, Amazon va lua din cont suma corespunzătoare cumpărăturilor făcute.

Magazinul are 167 mp şi vinde produse alimentare şi băuturi. Clienţii găsesc aici de la condimente, la salate, alimente gata preparate, produse de brutărie, prăjituri, bere. Inovaţia este că nu există casieri. Practic, pui în coş ce ai nevoie şi ieşi fără să te întrebe cineva ceva. De plătit, clienţii plătesc, doar că direct din contul din bancă. Produsele pe care clientul le pune în sacoşă îi vor apărea şi în contul online de pe Amazon şi vor fi retrase de acolo dacă se răzgândeşte şi le pune înapoi în raft.

Magazinul nu are coşuri de cumpărături sau cărucioare, ci doar sacoşe. Din moment ce oamenii nu se mai opresc la o casă de marcat fizică, era logic să-şi pună cumpărăturile direct într-o plasă cu care să plece acasă.

Chiar dacă nu există casieri, la Amazon Go există altfel de angajaţi, relatează gustarte.ro. Unii dintre ei au rolul de a-I ajuta pe clienţii care au probleme tehnice sau să găsească produse. Alţii verifică actul de identitate în cazul celor care doresc să cumpere băuturi alcoolice. O parte dintre angajaţi nu se văd pentru că ei au rolul de a prepara sendvişurile, salatele, produsele de brutărie sau alte mâncăruri ce se vând gata gătite.

Sistemul de la Amazon Go este bine pus la punct astfel încât nu există riscul ca cineva să fure. Printre rafturi există mii de camere video. Acestea analizează ce a pus fiecare în sacoşă şi ce produse a pus înapoi în raft.

Magazinul Amazon Go din Seattle este un experiment, iar gigantul american nu ştie dacă va mai deschide altul de acest tip sau dacă va vinde licenţa pentru această tehnologie altor retaileri.

Citit 3581 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Ianuarie 2018 14:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.