Acasă, în Maramureş

Acasă, în Maramureş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă în ultimul timp românii preferă să plece în vacanţă peste hotare, mai sunt unii care îşi doresc câteva zile liniştite pe meleagurile româneşti.

Unde se mai poate merge într-o mică vacanţă în ţara noastră? Noi ne-am gândit să vă propunem o plimbare prin Maramureş.

Maramureşul, zona din nordul ţării, este deja celebru printre turiştii ce preferă vacanţele active, în care se pot relaxa şi pot vizita în acelaşi timp locuri deosebite, cu peisaje minunate şi tradiţii străvechi.

Exact asta îi atrage pe vizitatori în aceste locuri pline de farmec, înconjurate de munţi, tradiţiile populare păstrate cu sfinţenie, de la costume populare, obiceiuri, cântece şi dansuri, până la sculpturile din lemn, rafinat lucrate, ce pot fi văzute în curtea oricărui localnic.

De la Borşa la plimbare

Pentru turiştii care vor să viziteze Maramureşul, un punct de plecare poate fi localitatea Borşa, cunoscută mai ales de către schiori.

De asemenea, din Borşa se pot organiza excursii montane, la Muzeul Satului şi Memorialul Victimelor Comunismului din Sighetul Marmaţiei la Cimitirul Vesel din Săpânţa ori la mănăstirile din Bârsana sau Ieud.

Cimitirul Vesel

„Cimitirul vesel” de la Săpânţa este unic în lume, prin crucile care există aici, sculptate în lemn, în stil tradiţional. Pe lângă culorile vesele în care sunt pictate, acestea sunt inscripţionate cu versuri ce rezumă cu umor viaţa decedatului.

La Ieud, se poate vizita biserica din lemn, ridicată în 1364, cea mai veche biserică de lemn din Maramureş. Construită pe ruinele unui castel, ea deţine şi cele mai vechi documente scrise în limba română.

Cazări atractive

Şi, dacă tot ajungeţi în zonă, nu trebuie să rataţi Mocăniţa de pe Valea Vaserului, construită între anii 1930 - 1933, care are o lungime de 56 kilometri şi face legătura între Vişeu de Sus şi Izvorul Comanului.

Şi în zona Maramureşului, cea mai inspirată alegere în ceea ce priveşte cazarea rămân tot pensiunile. În Borşa, preţurile se încadrează între 80 şi 130 de lei de persoană pe zi, în funcţie de condiţiile oferite.

Preţurile sunt atractive, serviciile oferite de localnici sunt deosebite aşa că nu vă rămâne decât să vă urcaţi în maşină şi să vă bucuraţi de aerul curat şi de frumuseţea locurilor.

Mai multe amănunte despre obiectivele turistice din zona Maramureşului puteţi citi în suplimentul nostru de mâine.

Citit 1007 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.