Somn de 50 de kg prins la coropişniţă

Somn de 50 de kg prins la coropişniţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Încă un pescar a dat lovitura în Dunăre *

Sorin Crăciun a reuşit duminică seară captura vieţii sale de până acum: somn de peste 50 de kilograme în Dunăre.

Întâmplarea s-a petrecut în Portul Mineralier, la danele de calcar, mai precis la Dana 4. „Pescuiam de pe şlep când mi-a tras, vă spun că mi s-au muiat picioarele când l-am văzut la suprafaţă”, a povestit Sorin Crăciun momentul întâlnirii cu „monstrul”.

Şi, de data aceasta, pescarul nostru a fost foarte cinstit şi a decis să împărtăşească şi altora din experienţa sa. „Am dat cu coropişniţă, la cârlig normal, nici prea mare, nici prea mic. Noroc de faptul că folosesc un fir foarte bun, de 0,5, care m-a ajutat să îl scot. Când am simţit cât e de mare am coborât de pe şlep într-o barcă şi aşa am reuşit să îl scot. A fost o întâmplare fericită”, a mai povestit Sorin Crăciun.

Peştele e acum tranşat, feliat şi pus la congelator. „Eu când am văzut cât e de mare am vrut să îl dau la un restaurant ceva, dar nevastă-mea s-a opus. A zis «nu, rămâne la noi»!”, ne-a mai spus pescarul.

În anii în care a mai pescuit, Sorin Crăciun a mai prins ceva peşte, recordul său fiind, până duminică, doi somni de câte 13 kilograme, unul prins în Dunăre, celălalt în Siret.

Explicaţie foto: Somnul este mai înalt decât pescarul, Sorin Crăciun, în dreapta imaginii, ajutat de cumnatul său să ţină peştele

Citit 3505 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.