Cele mai interesante clădiri din Bucureşti

Cele mai interesante clădiri din Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Când ne gândim la Bucureşti, ne vin în minte o sumedenie de stereotipuri. Însă, oraşul are o mulţime de locuri pe care merită să le vizitezi şi de care ai să te îndrăgosteşti.

Palatul Parlamentului

Palatul Parlamentului este una dintre cele mai impresionante clădiri din Bucureşti, dar şi din ţară, fiind inclus în numeroase topuri ale celor mai mari şi frumoase palate din lume. Ridicat în timpul comunismului, palatul, cunoscut şi sub numele de Casa Poporului, are o suprafaţă de 365.000 mp. Pe lângă aspectul impunător şi grandios din exterior, clădirea este cu adevărat deosebită şi în interior.

Palatul CEC

Palatul CEC este o clădire impozantă a Bucureştiului şi unul dintre simbolurile sectorului bancar. Construită în perioada 1897-1900, clădirea găzduia Casa de Economii şi Consemnaţiuni în trecut, iar astăzi este sediul CEC Bank. Arhitectura cu coloane şi cupole face ca acest palat să se numere printre cele mai importante obiective turistice arhitecturale din Bucureşti. Cupolele impozante dau un aspect deosebit clădirii, care arată spectaculos şi în interior.

Palatul Băncii Naţionale a României

O altă clădire interesantă din Bucureşti pe care merită să o vizitezi este Palatul Băncii Naţionale a României. Construcţia a fost ridicată în perioada 1883-1900 în centrul vechi al Bucureştiului şi a încurajat formarea districtului financiar din Capitală. Arhitectura renascentistă a clădirii, faţadele impunătoare şi detaliile excepţionale din interior au transformat-o în una dintre cele mai apreciate obiective turistice arhitecturale din Bucureşti.

Ateneul Român

Construit în perioada 1886-1888, a fost realizat într-o combinaţie de stil neoclasic şi stil eclectic. În prezent, Ateneul Român este gazda Filarmonicii "George Enescu", fiind considerat un adevărat pol de cultură şi una dintre cele mai importante săli de spectacole din România. Şi în interior, clădirea este cât se poate de încântătoare. De-a lungul sălii de concerte, există o frescă înfăţişând cele mai importante momente din istoria românilor.

Biblioteca Centrală Universitară

Clădirea în care se află Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti poartă numele "Palatul Fundaţiei Universitare Carol I". Construcţia a fost realizată în intervalul 1891-1893, fiind inaugurată de Regele Carol I. Din păcate, această clădire din Bucureşti are o istorie tumultoasă. În timpul Revoluţiei din 1989, biblioteca a fost incendiată, fiind distruse peste 500.000 de volume. Cu ajutorul UNESCO, începând din 1990 s-a făcut un apel pentru donaţii, iar Biblioteca Centrală Universitară a primit aproximativ 900.000 de volume din ţară şi de peste hotare.

Palatul de Justiţie

O altă clădire excepţională şi o adevărată atracţie turistică din Bucureşti este Palatul de Justiţie. Clădirea a fost construită între anii 1890-1895, iar piatra de temelie a acesteia a fost pusă personal de Regele Carol I al României. În exteriorul palatului, există şase statui alegorice, care reprezintă diverse aspecte ale justiţiei şi care fac clădirea şi mai uşor de reperat.

Teatrul Naţional Bucureşti

Frumoasa clădire a Teatrului Naţional din Bucureşti s-a construit între 1836 şi 1852, reprezentând un loc extrem de important pentru dramaturgia română. De-a lungul anilor, instituţia de cultură a fost condusă de persoane precum: Ion Luca Caragiale, Liviu Rebreanu, C.A. Rosetti şi mulţi alţii.

Circul de Stat

Clădirea Circului de Stat găzduieşte în prezent Circul "Metropolitan" Bucureşti (cunoscut şi sub numele de Circul "Globus"). Construcţia are un aspect aparte, fiind construită între anii 1960 şi 1961. Din 2010, clădirea a fost declarată monument istoric. Aici sunt găzduite spectacole de circ, dar şi concerte şi alte evenimente precum Romanian Snooker Masters.

Sursa: www.ghiduri-turistice.info

Citit 7611 ori Ultima modificare Duminică, 25 Martie 2018 00:38

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.