Mariah Carey şi-a făcut publică boala

Mariah Carey şi-a făcut publică boala
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cântăreaţa Mariah Carey a dezvăluit, într-un interviu pentru publicaţia "People", că suferă de tulburare bipolară - o afecţiune ce duce la schimbări extreme de dispoziţie, de la depresii severe la episoade maniacale, dar a spus că urmează un tratament pentru a ţine simptomele sub control.

Diagnosticată în 2001 - când a fost spitalizată, după o cădere nervoasă severă -, Mariah Carey spune că mult timp a trăit într-o stare de negare, a relatat mediafax.ro. Cântăreaţa mai spune că a acceptat să facă tratament abia recent, după mai mulţi ani foarte dificili.

Sindromul maniaco-depresiv, cunoscut şi sub denumirea de tulburare bipolară, se caracterizează prin schimbări extreme de dispoziţie, de la depresii severe până la episoade maniace, în cursul cărora bolnavii tind să aibă o dispoziţie euforică, să fie hiperactivi, agitaţi şi fără să simtă necesitatea somnului. Totodată, în cursul episoadelor depresive, persoanele care suferă de această tulburare sunt triste, se simt fără speranţă, vinovate şi/sau fără valoare şi au un nivel scăzut de energie.

Citit 1907 ori Ultima modificare Joi, 12 Aprilie 2018 12:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.