Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

După nouă ani de absenţă, Festivalul Internaţional "Cerbul de Aur", ajuns la o ediţie aniversară - 50 de ani de la debut, şi-a desemnat, sâmbătă seara, 1 septembrie 2018, la Braşov, învingătorii.

Marele Trofeu, în valoare de 25.000 de euro, a fost câştigat de Inis Neziri, în vârstă de 17 ani, din Albania. Artista, născută la Tirana, a interpretat, în limba română, celebra piesă consacrată de Monica Anghel "Dau viaţa mea pentr-o iubire" şi a primit trofeul din mâinile unei alte câştigătoare a Cerbului, Luminiţa Dobrescu.

Belgianul Olivier Kaye şi-a adjudecat nu doar Premiul I la Festivalul Internaţional "Cerbul de Aur" 2018, ci şi Premiului Publicului.

Câştigătoarea Premiului al II-lea a fost Antonia Gigovska din Macedonia. "Of, inimioară" a fost piesa românească interpretată de Kelly Joyce din Franţa, câştigătoarea Premiului al III-lea.

Premiului Municipiului Braşov i-a fost acordat lui Ryan O’Shaughnessy (Irlanda), în vreme ce italianul Damiano Borgi a primit, în cadrul aceleiaşi gale, Premiul Consiliului Judeţean Braşov.

Printre premianţii de sâmbătă noapte se regăsesc şi doi români: Ovidiu Anton - recompensat cu Premiul Presei, şi Raluca Blejuşcă - Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti. Reprezentantei Republicii Moldova, Lidia Isac, i-a fost decernat Premiul oferit de Societăţile Publice de Radio şi Televiziune.

La ediţia din acest an, juriul a fost format din: Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin şi Luminiţa Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderaş din Republica Moldova şi Mădălin Voicu (România).

Gala Festivalului a fost un show grandios, urmărit din tribune de peste 5.500 de spectatori.

Citit 4951 ori Ultima modificare Marți, 04 Septembrie 2018 00:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.