Cine sunt câştigătorii ”Cerbului de Aur” 2018. VIDEO

Cine sunt câştigătorii ”Cerbului de Aur” 2018. VIDEO
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

După nouă ani de absenţă, Festivalul Internaţional "Cerbul de Aur", ajuns la o ediţie aniversară - 50 de ani de la debut, şi-a desemnat, sâmbătă seara, 1 septembrie 2018, la Braşov, învingătorii.

Marele Trofeu, în valoare de 25.000 de euro, a fost câştigat de Inis Neziri, în vârstă de 17 ani, din Albania. Artista, născută la Tirana, a interpretat, în limba română, celebra piesă consacrată de Monica Anghel "Dau viaţa mea pentr-o iubire" şi a primit trofeul din mâinile unei alte câştigătoare a Cerbului, Luminiţa Dobrescu.

Belgianul Olivier Kaye şi-a adjudecat nu doar Premiul I la Festivalul Internaţional "Cerbul de Aur" 2018, ci şi Premiului Publicului.

Câştigătoarea Premiului al II-lea a fost Antonia Gigovska din Macedonia. "Of, inimioară" a fost piesa românească interpretată de Kelly Joyce din Franţa, câştigătoarea Premiului al III-lea.

Premiului Municipiului Braşov i-a fost acordat lui Ryan O’Shaughnessy (Irlanda), în vreme ce italianul Damiano Borgi a primit, în cadrul aceleiaşi gale, Premiul Consiliului Judeţean Braşov.

Printre premianţii de sâmbătă noapte se regăsesc şi doi români: Ovidiu Anton - recompensat cu Premiul Presei, şi Raluca Blejuşcă - Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti. Reprezentantei Republicii Moldova, Lidia Isac, i-a fost decernat Premiul oferit de Societăţile Publice de Radio şi Televiziune.

La ediţia din acest an, juriul a fost format din: Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin şi Luminiţa Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderaş din Republica Moldova şi Mădălin Voicu (România).

Gala Festivalului a fost un show grandios, urmărit din tribune de peste 5.500 de spectatori.

Citit 6612 ori Ultima modificare Marți, 04 Septembrie 2018 00:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.