PAMFLET. Galați, orașul lui Ștefan cel Maestru

PAMFLET. Galați, orașul lui Ștefan cel Maestru
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Numai răuvoitorii pot afirma că orașul de la Dunăre duce lipsă de Opoziție. În realitate, se lucrează asiduu pentru câștigarea alegerilor din 2020, atunci când liberalii vor câștiga scrutinul pentru Primărie: au și cu ce, dar mai ales cu cine! Ion Ștefan, psiholog, consilier județean, fost director la Apaterm, în prezent preot Melchisedek, maestru Reiki și specialist în Raze Inițiatice, poate fi considerat edilul-șef din umbră al Galațiului. 

Aventurierii trebuie să-și ia gândul

Or fi făcut blat cu PSD-ul de când începeau să-l doară genunchii pe Ion Iliescu, însă vorbim de vremuri apuse. Liberalii gălățeni (pot fi pipăiți și să urlați apoi, există!) sunt puși pe fapte mari. Și-au stabilit în secret candidatul pentru Primărie și până peste doi ani par să-și asigure un bazin greu de clintit ca să nu aibă nicio emoție. Pucheanu, Picu, Dima și alți aventurieri care vor spera să câștige mandatul din 2020 au un rival feroce în persoana lui Ion Ștefan, consilier județean din partea PNL, fost vicepreședinte al acestui for, psiholog de profesie și la un moment dat director al neincineratului Apaterm. „Ne gândeam să jucăm cu Baltă de la Universitate vârf împins, poate cu Stângă sau să căutăm în altă parte, iar cartea câștigătoare era la noi în curte. Nu zicea mare lucru, dar era”, a fost auzit zilele trecute un penelist exaltat.  

N-a existat liberal mai activ decât el

Ca să nu lungim vorba, pe siteul stefanion.ro există dovezi indestructibile că urmașii Brătienilor au schimbat strategia, practicând tehnici neconvenționale. „Mă numesc Ștefan Ion, (...), terapeut Vindecare Reconectivă si Reconectare, Preot Melchisedek, Maestru Reiki, Maestru Karuna Reiki, Maestru Inforeiki, Maestru Gendai Reiki, Maestru Shambala, Maestru of Seven Facet Seikim, specialist Raze Inițiatice, hipnoterapeut, specialist Tehnica Eliberării, masaj cu lumină, fac curățări de case, spații, terenuri, fac dezlegări de toate problemele știute sau neștiute (vrăji, farmece, blesteme)”, scrie în descrierea celui care va conduce urbea timp de mai multe mandate. N-a existat liberal de Galați mai activ decât Ion Ștefan, o declară orice om de rând din zonă.  

Cum rămâne cu teama de social-democrație?

„Nici n-am zis că nu-i de la PSD, e așa de popular, ceva de speriat”, ne-a povestit doamna Ioniță, tratată recent de eroul nostru din cauza unei probleme la centrala termică. „Domnul Ștefan, cu puterea minții, mi-a reparat liftul săptămâna trecută. Nu merge nici în ziua de azi, dar imediat ce plec de la cabinetul său, pot paria că funcționează”, a completat-o domnul Agache, și el pacient al preotului Melchisedek care se laudă pe propria pagină de Internet că alungă teama din sufletul oamenilor: „Elimin frica imediat, într-o singură ședință (o frică pe ședință).” În ciuda faptului că a strâns sute, poate mii de adepți care vor ști unde să pună ștampila peste doi ani, Ștefan cel Mare din Țiglina I nu poate scoate din PNL frica de PSD. Alți specialiști sunt de părere că la mijloc e vorba de sindromul Stockholm, victima își idolatrizează răpitorul. Shambala Portocala

Seikim-Ichim, atât s-a putut

* Se zvonește că hipnoterapia este cea mai proastă carte din arsenalul al lui Ion Ștefan. L-a adormit o dată pe Victor Paul Dobre și n-a reușit să-l mai trezească. Să tot fie un deceniu și ceva de atunci. * L-am întrebat pe fostul șef de la Apaterm ce-i acela maestru of Seven Facet Seikim, așa cum îi apare în cartea de vizită, însă a evitat să-i deslușească tainele. Cum în nomenclatorul de meserii încă nu apare o asemenea calificare, am aflat pe surse că e doar o înțepătură la adresa doctorului Paul Ichim, ex-senatorul fiind un critic fervent al politicii duse de liberalii locali. Seikim-Ichim, ce joc pueril de cuvinte!

* Vrăjitorul din PNL Galați ne-a spus doar că, atunci când va ajunge primar, va ilumina impecabil străzile orașului. Altfel, n-aș mai putea să mă ocup corespunzător de masajul cu lumină, a adăugat Ștefan cel Maestru. De Gendai, mă, de Gendai?

Vila lui Pâslaru, pe City App

Aplicația de smartphone lansată zilele trecute de municipalitatea gălățeană este mai generoasă decât ne-am fi așteptat. Galați City App prezintă, pe lângă arhicunoscutele repere, conacul lui Florin Pâslaru, mâna încă dreaptă a lui Liviu Dragnea. La nici măcar o oră de la aruncarea în App Store, căsoiul fostului parlamentar de Galați fusese cea mai accesată imagine de către internauți. Responsabilii din partea Primăriei au aflat târziu de această eroare și e păcat că au intervenit: deja sute de turiști străini își rezervaseră camere la hotelurile din zonă pentru a vizita obiectivul aflat în proprietatea patronului TV Galați. Pâslaru-laru-lei

Nesimţitorul Democrat de Submarin Cosorescu

Un indolent licenţiat/ – glugar cu cap-dovleac şi sec,

scris cu embleme tâmpeneşti,/ scârbos clefăitor de gumă,

cirac la Clubul „Mii de Proşti”,/ libidinos dur şi zevzec –

stă crăcănat pe două locuri,/ rânjeşte surd şi nu-şi asumă

nici o răspundere civilă/ şi nici o brumă de respect,

cârâie mult şi suburban,/ tălâmb, infecţios, abject!

 

Lângă acest nesimţitor,/ un bătrânel lovit de soartă

stă pe picioare, sprijinit/ de-o cârjă şi de-un gând adânc:

„vai de aiastă Ţară cu/ ist soi de coşcodani pe hartă,

vai de aist Popor pe care/ lepădăturile l-înfrâng,

vai de secunda istui Timp,/ căruia-i spun a mia oară:

nu Senectutea este-mi grea.../ Indiferenţa mă doboară!!!”

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 5807 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Noiembrie 2018 10:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.