Colaps. Gălățenii nu-și mai plătesc impozitele! Ne-au trebuit oameni politicoși la ghișee. PAMFLET

Colaps. Gălățenii nu-și mai plătesc impozitele! Ne-au trebuit oameni politicoși la ghișee. PAMFLET
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Primăria Galați se declară depășită de o situație neprevăzută: cetățenii municipiului nu se mai prezintă la Direcția de Fiscalitate pentru a-și achita impozitele și taxele locale din cauza angajaților de la ghișee care îi tratează cu un exces de politețe. Biroul de Resurse Umane caută de zor persoane fără pic de bun-simț pentru a le lua locul oamenilor care, prin atitudinea lor ireproșabilă, afectează bugetul orașului.

Măsură falimentară

Cozile nesfârșite, scandalurile de la aparatul care eliberează bonuri de ordine, îmbrânceala și răspunsurile în sictir ale doamnelor de la ghișeele Direcției de Fiscalitate Galați sunt de domeniul istoriei. Nici polițiștii locali plantați în imobil nu mai joacă rolul de vedetă ca să agite spiritele, iar contribuabili au început să fie salutați la venire și la plecare, li se explică elegant cât și ce mai au de plătit, până și programul de lucru a fost extins. Vara, aerul condiționat va funcționa la capacitate normală, iar pe timpul sezonului rece va fi cald în imobil, ca să nu rămâi acoperit sau înfofolit. Totul ca să consumi maximum cinci minute atunci când trebuie să scoți din buzunar taxele și impozitele aferente anului în curs.

„Femeia de la ghișeu trebuie să zbiere”

Din păcate, această schimbare de strategie nu e pe placul gălățenilor, tot mai puțini fiind zăriți pe la ghișee, unii dintre ei declarând că nu mai au tragere de inimă să încerce o experiență așa-zis occidentală. „Adică, ce vor ei cu povestea asta? N-am fost salutat și domnit de când sunt eu, ce, femeia de la ghișeu e pusă acolo să-mi vorbească frumos sau să zbiere la mine și să-mi ia banii? N-am nevoie, dom’ne, de politețe! Cutumele nu se schimbă”, a răbufnit Ion Averescu, pensionar. Doamna Georgeta Bănilă l-a completat: „Ce, eu veneam la Taxe ca să plătesc sau să stau ore în șir la coadă ca să mai schimbăm o vorbă? Așa, ne mai plângeam și noi că nu ne ajung pensiile și măcar aici eram ascultați de ceilalți gălățeni.” O a treia persoană, Gelu Chelu, a constatat cu furie că acum la toate cele șase ghișee sunt mereu funcționare ale Primăriei: „Atâta bucurie aveam și noi, când lucra doar un ghișeu din șase și ne buluceam acolo. Doar nu plătesc la șase ghișee odată. Fir-ați ai dracului de nenorociți!”

Ne-a trecut glonțul pe la ureche

Boicotul contribuabililor i-a șocat pe responsabilii municipiului, în principal pe primarul Ionuț Pucheanu, ocupat sentimental în această perioadă, el devenind pentru prima dată părinte. „N-am ținut să facem pasul la aceste norme, treaba mergea și așa, însă nu aveam ce face. Totuși, dacă lumea nu-și mai achită dările, avem probleme serioase, mai ales de când am fost nevoiți să ne mărim lefurile. Vom lua măsuri”, a adăugat Pucheanu și sarcina pentru Biroul de Resurse Umane e limpede: a început vânătoarea de mojici care să le ia locul funcționarilor de la Fiscalitate. Se caută bădărani de toate vârstele, nerușinați recunoscuți, țopârlani cu background ca să fie refăcută în timp record atmosfera arhicunoscută. Lefurile promise acestora sunt atractive, așadar Galațiul mai are o șansă de a evita colapsul la care părea condamnat.

Fiscalu’ Troian

Pamflet în versuri

Uită-te Bine!

Uită-te bine-n jurul tău şi fii atent –

nu poţi să crezi că nu-i aşa, nu poţi să negi:

e plină Ţara cu scârţari şi căzături,

acrocefali, oligofreni şi cepelegi!

Nişte ciurucuri din sistemul celălalt

s-au apucat de înmulţit fără preget

şi-au îmbâcsit sistemul cest surdomut/chior

cu strâmbi, rebuturi şi săriţi în ritm proclet!

Alţi grobieni de contra/stat şi de partid

s-au pus/ales pe Capra Ţării, mintenaş –

abia mai poţi sufla – în templul geto-dacic –

de fals, minciună, panaramă şi gulaş!

Şi uite-aşa suntem la mâna unui cârd

de puşlamale, „sfinţi” hulpavi şi ciomăgari –

uită-te bine, fii atent: nu se mai poate

cu-aceşti „simpatici” terorişti patibulari!

Submarin Cosorescu

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Ultrascurte. Indianul a crezut că revine acasă

* Primarul Galațiului a devenit de curând tată, motiv serios să savureze ca în noaptea în care a devenit edilul-șef al orașului. Euforic din cale-afară, Ionuț Pucheanu pare să-l fi sunat pe Dan Nica de la Bruxelles ca să-i transmită că-l va invita la botez doar dacă îl va nominaliza și pentru alegerile din 2020.

* Noul patron al combinatului siderurgic, britanicul de origine indiană Sanjeev Gupta, a venit pentru prima dată la Galați ca să-și vadă investiția. Când s-a apropiat de oraș, ne povestesc persoane din preajma sa, i-au dat lacrimile: a crezut că revine acasă, în satul natal din Punjab.

* După ce le-a urat de bine celor serbați de Sfântul Gavrilă (sic!), viceprimarul Picu a pus o vorbă la Arhiepiscopia Dunării de Jos. Astfel, ar putea apărea în calendar sfinții Ionilă, Dănilă, Petrilă, Berilă și Setilă.

Nica Ragua

„Filmul Galațiului e de doi lei”

Filmul de prezentare a orașului, „Galaţi, oraşul binecuvântat de Dunăre”, nu-i place viceprimarului-vedetă Picu Apostol Roman. Înainte de a viziona cele trei minute ale clipului, vicele local își pregătise o damigeană de Pepsi, un sac de pop-corn și ochelari 3D și, evident, a fost dezamăgit crunt. „E incredibil să arunci bani pe așa ceva, ce drac de film e ăsta? N-am văzut o schemă de bătaie în film, ca la orice film care se respectă, sau măcar o fază de dragoste, ceva. Și nici nu are subtitrare, e o panaramă, e de doi lei!”, a tunat Picu într-o recenzie la fumoarul Primăriei.  

Pelicula și căciula

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 5071 ori Ultima modificare Marți, 13 Noiembrie 2018 06:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.