Copiii ”Voces”, succes total la Festivalul ”Kavkaz”. Repetiţie generală pentru Sanremo

Copiii ”Voces”, succes total la Festivalul ”Kavkaz”. Repetiţie generală pentru Sanremo
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Artişti profesionişti în devenire, talentaţii copii din Grupul „Voces” aveau nevoie de o „repetiţie generală” cu un juriu exigent, pentru a fi siguri că vor străluci pe scena celebrului GEF - The World Festival of Creativity in Schools, Sanremo, Italia, unde vor fi prezenţi în perioada 1-4 mai 2019.

„Repetiţia generală” a avut loc la Festivalul Kavkaz de la Chişinău, Republica Moldova, de unde s-au întors cu 11 premii I, un premiu III, plus premiile pentru cea mai bună piesă şi, respectiv, cea mai bună interpretare din concurs!

„Sunt tare mândră de ei şi de ceea ce au făcut, mai ales că nu a fost uşor!”, ne-a mărturisit, emoţionată, despre elevii ei de la VOCESchool Music & Dance, profesoara de canto şi coordonatoarea Monica Măciuceanu.

Festivalul Kavkaz s-a desfăşurat în perioada 19-22 aprilie. La competiţie nu se acordă decât premiile I, II şi III, în rest, diplome de participare. Şcoala Voces a participat cu grupul Voces la secţiunea dedicată grupurilor, dar şi cu 12 copii la individual. Rezultatul? „11 premii I! Ne-au spus organizatorii că n-au mai văzut asemenea copii, numai unul şi unul, deşi au o experienţă de o viaţă pe scenă!”, spune Monica Măciuceanu, adăugând că, evenimentul, cu zece ţări participante, este un preambul, o şansă pentru fiecare de a participa la festivalul ARTIS care are loc în Rusia, la Sankt Petersburg. Acolo unde copiii „Voces” ar trebui să fie prezenţi, deşi e greu de spus pentru că e departe şi necesită importantă susţinere financiară.

Iată, însă, lista premianţilor: Adina Lavinia Bostan – premiul I şi premiul pentru cea mai bună piesă din concurs – „Hora mare”, Ioana Bulgaru – premiul I şi premiul pentru cea mai bună interpretare din concurs, Maia Fluture – premiul I, Giulia Milea – premiul I, Bianca Miron – premiul I, Bianca Dan – premiul I, Alexandra Căpitănescu – premiul I, Maria Vasiliu – premiul I, Anastasia Budeşteanu – premiul I, Alexandra Sîrghi – premiul I, Teodora Necula – premiul III şi Ramona Ibrian - doar diploma de participare, fiind începătoare.

Desigur, premiul I a obţinut şi Grupul „Voces” cu „Virus” - momentul artistic pur românesc, pe care îl vor aduce, în aceste zile, pe scena Sanremo. Noi le ţinem pumnii strânşi şi le dorim să-i uimească pe toţi!

Citit 3045 ori Ultima modificare Joi, 02 Mai 2019 01:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.