”Avengers: Endgame”, cele mai mari încasări din istorie

”Avengers: Endgame”, cele mai mari încasări din istorie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Să o spunem de la început: orice studio de producţie vrea să se bată cu pumnul în piept că un film al său a bătut un record. A venit vremea ca Disney să îşi adjudece locul fruntaş în topul încasărilor globale din toate timpurile, după ce relansarea lui "Avengers: Endgame" a încasat milioanele care îi lipseau blockbusterului cu supereroi să întreacă vechiul campion, "Avatar".

Anunţul a fost făcut de către Kevin Feige, preşedintele Marvel Studios, în timpul evenimentului Marvel din cadrul Comic Con, unde marile studiouri prezintă imagini în premieră din viitoarele lor blockbustere.

Trebuie făcută precizarea că "Endgame" a întrecut "Avatar" doar ca valoare absolută a încasărilor. Problema este că, în cei aproape zece ani scurşi de la lansarea lui "Avatar", inflaţia şi-a făcut de cap şi totalurile pe care le vedem în topul încasărilor filmelor mai vechi nu mai sunt aceleaşi. Dacă se ia în vedere inflaţia, "Avatar" a încasat, în 2009, 3,273 miliarde de dolari, mult deasupra încasărilor absolute ale lui "Endgame".

Şi, dacă tot suntem aici, trebuie spus că nu "Avatar" ocupă primul loc în top dacă se ia în considerare inflaţia: "Pe aripile vântului", care a dominat acest top timp de aproape trei decenii, are un total de 3,728 miliarde de dolari, după calcularea inflaţiei. În acest top al încasărilor reale, "Endgame" ocupă abia locul 5, după "Pe aripile vântului", "Avatar", "Titanic "(3,1 miliarde de dolari) şi primul film "Star Wars" (3,061).

Sursa: cinemagia.ro

Citit 1298 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iulie 2019 15:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.