Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Te speli pe mâini după ce mergi la toaletă, îţi faci duş în fiecare zi şi, de ce nu, probabil îţi speli şi feţele de pernă de câteva ori pe săptămână pentru e preveni apariţia bacteriilor şi a acneei. Dar cât de des trebuie shimbată lenjeria de pat?

În urma unui sondaj, s-a descoperit că femeile îşi schimbă lenjeria de pat, în medie, o dată la 19 zile, în timp ce bărbaţii o fac abia după 29 de zile. Există totuşi o regulă de aur care trebuie respectată: lenjeria de pat se schimbă o dată pe săptămână, indiferent dacă a fost folosită sau nu. Atunci când dormim, chiar şi cu pijamale lungi, aşternuturile acumulează peste noapte numeroase celule de piele moartă, transpiraţie, praf şi, cel mai probabil, alte fluide eliminate de corp.

Regula ”o dată pe săptămână” se aplică şi în cazul în care faci sex cu acelaşi partener, mai ales dacă este unul cu care ai o relaţie de lungă durată. În urma contactului sexual, corpurile transpiră, organele genitale se lubrifiază, se umezesc, iar toate aceste fluide rămân în ţesătura lenjeriei de pat. Aceste fluide hrănesc bacteriile, care pot deveni un declanşator al problemelor şi infecţiilor de piele. Mai mult, dacă partenera se află în perioada menstruală, aşternuturile pot fi pătate de sânge.

În cazul unei aventuri de-o noapte, din moment ce nu îți cunoști prea bine partenerul, mai ales în privinţa obiceiurilor de igienă intimă, aşternuturile trebuie schimbate imediat după actul sexual.

Citit 4376 ori Ultima modificare Vineri, 25 Octombrie 2019 14:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.