Caricaturistul Crihană, în „bătaia” hackerilor

Caricaturistul Crihană, în „bătaia” hackerilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Să-mi fure datoria de la întreţinere!” *

Am primit pe adresa redacţiei un mesaj cât se poate de dubios, în limba engleză, ca venind din partea cunoscutului caricaturist gălăţean Florian Doru Crihană: „Sunt în Madrid. Mi-am pierdut portofelul. Aţi putea să mă împrumutaţi cu 2.000 de euro ca să-mi achit nota de plată la hotel şi să mă pot întoarce acasă?”

Era clar că cel care scrisese mesajul nu era Crihană. Am încercat să iau legătura cu umoristul nostru, dar parcă şi soarta ţinea cu cel care făcuse farsa. Nici pe fix, nici pe mobil, caricaturistul nu era de găsit, ca să poată fi anunţat de situaţie. Într-un târziu, primesc un mail care mi-a confirmat temerile. De doi ani, cineva îi tot sparge cu regularitate căsuţa poştală lui Florian Doru Crihană: 

„De-a lungul timpului au mai fost şi alţi colegi în aceeaşi situaţie şi, în general, corespondenţii mei, români şi străini, ştiu aceste cazuri, nu reacţionează. Ar fi păcat dacă s-ar păcăli cineva din străinătate. Dar reţeaua Facebook îi sabotează rău de tot pe hackeri, deoarece suntem cam toţi corespondenţii în legătură ˝directă˝.  Facebook face ca hackerii să pice de fraieri”.

„Mie nu prea au ce să-mi fure. Conturile din bancă sunt mereu goale, iar televizoarele sunt la locul lor. Altfel ar fi dacă mi-ar fura datoria de la întreţinere... Aşa, da!”, mi-a răspuns, cu umorul lui bine ţintit, Crihană.

Citit 1011 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.