Plătești acum impozitul și mergi în Rai | PAMFLET

Plătești acum impozitul și mergi în Rai | PAMFLET
Galațiul a găsit soluția vieții veșnice. Ei sunt viitoarea tranșă de sfinți din Grădina Edenului: se sacrifică anual în primele zile de ianuarie la Taxe și Impozite. În colțul din stânga, clarvăzătoarea Isuza
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Clarvăzătoarea Isuza din oraș a văzut în globul de cristal că orice contribuabil care își plătește din primele zile ale anului taxele va avea căile deschise în Ceruri. Psihologii n-o contrazic: nu mai poți fi bântuit de tentații, dacă ai rămas fără economii încă din ianuarie.

Retrograzi, ha?

Cozile de la început de an de la Direcția de Taxe și Impozite Galaţi, cam fără egal în România, au fost deseori luate peste picior de tinerii frumoși și liberi. Dar nu numai de ei. Vai, ce retrograzi sunt concitadinii noștri, nu ne mai facem bine, am ajuns într-un hal fără precedent și altele, iată doar câteva dintre cele mai acide replici ale gălățenilor care, imediat după sărbătorile de iarnă, și-au găsit alte chestiuni de făcut, nu și timp pentru a merge la ghișeu. Nu la ghișee, e substantiv defectiv de plural în momentul în care te înființezi să achiți impozitele pe noul an. Ori te înghesui ore în șir și ieși transpirat de la coadă, dar fericit că nu mai ai datorii, ori stai acasă și te uiți ca incultul la Mezzo sau TVR Cultural. Ah, dar acest canal nu mai există.

Stă într-o casă dată de Durbacă

O ghicitoare care locuiește în centrul orașului - precizare fundamentală: doamna n-a achitat niciodată taxe și impozite, stă într-o casă oferită de fostul primar Eugen Durbacă - ne-a căutat la redacție după ce a văzut în globul de cristal răspunsul la eterna întrebare “De ce își îndoaie ai noștri oasele în față la Romarta încă din primele zile ale lui ianuarie?”. Recunoaștem, am luat-o la preț de matineu pe clarvăzătoarea Isuza (a făcut carieră în autobuzele japoneze care au mers ani buni pe străzile municipiului), însă puterea ei de convingere a dărâmat ziduri impresionante. „Ce vă spun eu aicea nu v-a mai zis nimeni, maică. E treabă serioasă aicea, la taxele și impozitele Primăriei, nu e de joacă”, ne-a ademenit Isuza, o femeie la 60 și ceva de ani.

„E mai frumoasă decât Grădina Botanică”

„Bre, oamenii nu e proști că vine să plătească în primele ore ale anului nou, ei știe că merge în Rai, d-aia”, ne-a povestit vrăjitoarea, cu dezacordurile de rigoare, doamna scuzându-se că a făcut doar patru clase. Se pare că gălățencei dotate cu puteri supranaturale i s-a arătat calea prin care obții fericirea veșnică: „Da, așa zice la carte, dar io n-am citit-o, că v-am zis că n-am citit prea mult la viața mea. Eu am văzut în glob că omul din Galați care dă banii după Revelion merge direct în Grădina Raiului, care e mai frumoasă decât Grădina Botanică și Grădina Publică la un loc.” Psihologii susțin că teoria Isuzei, aparent absurdă, se sprijină pe următoarea axiomă: ești mai curat sufletește și nu mai poți fi bântuit de tentații, dacă ți-ai dat toate economiile din prima zi a anului.

Criticul de Romartă

Pamflet în versuri

FERIŢI RAZA DE ACŢIUNE!!! de Submarin Cosorescu

Sunt un colţar, tehui de gang, libidinos,

un fel de şmecher copleşit de-atâta lene,

sfrijit haios lâng-o sfrijită, am aplomb

pitit în gesturi ample, grele şi obscene!

Sunt mofturos şi turbulent şi loază, sunt -

prost şi modest şi simplu sub acoperire -

ateu viteaz, îngenunchez şi mă crucesc

subtil, de sanchi... sunt alergic la psaltire!

Sunt cel mai şic în sfera mea de secături,

sunt lider uns cu tot ce-nseamnă alifie,

am loc în faţă, n-am ruşine şi nici stres,

mi-s remarcabil hoardei din maimuţărie!

Şi-s cel mai dur mojic suav şi marţafoi,

gol cu magnet stupefiant la juni şi june -

sunt, deci persist, că-s dezirabil şi uman -

nu mai umblaţi prin raza mea de acţiune!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Să-i ajute Sfânta Rectificare!

* Gurile rele spun că pe 31 decembrie 2019 s-au creat cozile de la Direcția Impozite, Taxe și alte Venituri Locale, acolo fiind montat un difuzor care răspândea atmosfera de pierzanie de la Revelionul Pensionarilor.

* Cei care nu achită complet impozitele la început de 2020 vor avea acces în Rai abia după susținerea unor tururi preliminare, precum CFR Cluj, campioana României la fotbal. Bărbații care nu-și vor îndeplini misiunea până pe 13 februarie, la ora 23.59 (precizare pentru concitadinii pe care oricum îi va mânca Iadul: pe 14 februarie este Ziua Îndrăgostiților), nu vor mai avea nicio șansă de calificare.

* Înțelegem din această tărășenie că Dumnezeu le vrea binele angajaților municipalității, mai ales celor cu funcție înaltă. Așa să-i ajute Sfânta Rectificare Bugetară!

* Avem un motiv serios să nu-i credem pe oamenii de știință care afirmă că robotizarea planetei avansează cu viteză: cozile de la Direcția de Fiscalitate nu pot fi compuse din androizi. Mai lăsați-ne, bă, cu nebunia asta științifică, noi ținem în viață spiritul gregar!

* Se spune din moși-strămoși că o taxă neachitată atunci când îi crapă buza municipalității îți va afecta neamul până la a treia generație. În funcție de penalizări.

Iadvertising

Containere cu piper nu puneți?

Primăria Galați merită să fie acționată în judecată de către amărâții care au furat pubelele cu sare lăsate la dispoziția comunității. Conform unui comunicat al municipalității, cetăţenii puteau folosi sarea după formarea de gheaţă la intrările în scările de bloc sau pe căile de acces pietonale din apropierea acestora. De asemenea, vreun neexperimentat de la departamentul de comunicare a precizat că substanța cristalină nu este destinată consumului alimentar. Aiurea! Merge de minune cu ce s-a mai aruncat după sărbători. Dar ar fi mers și niște piper în acele containere. Rușine!

Pubela Cosa

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3579 ori Ultima modificare Luni, 13 Ianuarie 2020 17:12

Mai multe din această categorie: