Raiul păsărilor s-a mutat la Galaţi

Raiul păsărilor s-a mutat la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Eveniment în premieră pentru oraşul de la Dunăre * 900 de porumbei, găini, struţi, dar şi alte animale îi vor încânta, gratuit, pe copiii gălăţeni * Pentru privilegiul de a vedea minunile înaripate, adulţii vor plăti doar câte 3 lei * Organizatorii, Asociaţia Judeţeană Columbofilă Galaţi şi sponsorul principal Grupul Mariano - SC Agrodunărea SA, au pus la punct toate detaliile, inclusiv pe cele legate de transport *

La Galaţi, în ultima perioada, e din ce în ce mai dificil să găseşti variante de petrecere a timpului liber. Şi dacă adulţii mai au la dispoziţie baruri şi restaurante, cluburi şi discoteci, pentru copii oferta e destul de săracă. Părinţii ştiu cât este de greu să le găseşti celor mici o activitate relaxantă   pentru sfârşitul de săptămână, şi mai ales una care să fie şi educativă, dar să-i şi încânte cu adevărat pe copii.

De aceea, un eveniment de anvergura celui care va avea loc în acest weekend la Galaţi este cu atât mai important. 900 de porumbei, găini, struţi, cai lipizzani şi huţul, capre de rasă, ponei etc. vor putea fi văzuţi în cadrul unei expoziţii regionale de porumbei, păsări şi animale mici.

Inedita expoziţie îşi va deschide porţile astăzi, 19 februarie, începând cu ora 11, în incinta Halelor SC Agrodunărea SA din Calea Prutului nr 13.

Peste 100 de participanţi din toată ţara

Evenimentul este organizat de către Asociaţia Judeţeană Columbofilă Galaţi împreună cu sponsorul principal Grupul Mariano - SC Agrodunărea SA. Este pentru prima oară când în oraşul nostru are loc un astfel de eveniment, lucru pentru care organizatorii merită toate laudele. 

„Este prima oară la Galaţi, dar, cu siguranţă, nu va fi ultima. Este o expoziţie regională la care sunt aşteptaţi peste 100 de participanţi din toată ţara. Vrem să mai organizăm o expoziţie anul acesta, în toamnă, iar la anul viitor sperăm să ridicăm stacheta şi să organizăm aici o expoziţie naţională, mai ales că spaţiul ne permite”, ne-a mărturisit Cătălin Ionescu (FOTO 2), preşedintele Asociaţiei Judeţene Columbofile Galaţi.

Joi, înainte de a sosi păsările, organizatorii erau în priză pentru ultimele pregătiri. Cele două săli mari erau deja pregătite pentru a-şi primi, în cuştile special amenajate, porumbeii (peste 900 de număr) şi găinile venite din toată ţara.

În curte, zarvă mare la padocuri. Se puneau la punct ultimele detalii pentru caii lipizzan şi huţul şi pentru caprele din rasele saanen şi alpina franceză care vor putea fi admirate de gălăţeni în aceste zile. Pregătirile erau aproape gata şi pentru ţarcurile în care, pentru două zile, vor sta struţii africani.

Gălăţenii vor avea parte, cu siguranţă, de un spectacol de neuitat. Un spectacol al frumuseţii şi graţiei pe care doar natura, ca făuritor de excepţie al minunilor sale, îl poate oferi.

„Am vrut să organizăm o expoziţie de nivel mediu, dar am ajuns să avem mai mulţi participanţi decât la o expoziţie naţională. E păcat că la Galaţi nu s-au mai organizat astfel de evenimente, mai ales că în oraşul nostru sunt mulţi pasionaţi de porumbei. E o pasiune destul de scumpă, dar frumoasă. Pe vremuri, copiii strângeau bani şi mergeau duminica în piaţa de păsări să îşi cumpere un porumbel”.

„Acum însă, sunt puţini cei care se mai ocupă de creşterea acestor păsări şi sunt şi mai puţini cei care ştiu că unul dintre cele mai cunoscute rase de porumbei din lume provine de la Galaţi. Este vorba despre porumbeii de zbor şi joc gălăţeni, care sunt crescuţi peste tot în lume şi reprezintă pentru oraşul nostru ceea ce înseamnă fotbalul pentru România”, ne-a mai explicat Cătălin Ionescu.

Copiii, oaspeţi aşteptaţi cu drag

Organizatorii ne-au mărturisit că această expoziţie a fost făcută în primul rând pentru copii: „Ne-am gândit în primul rând la cei mici. Ei vor intra gratuit la eveniment şi vor putea participa chiar şi la demonstraţiile de manej care vor avea loc în curte”.

„Am trimis invitaţii la toate şcolile şi liceele din oraş şi din judeţ. Am vorbit cu cei de la Inspectoratul Şcolar, care ne-au asigurat de sprijinul lor. Copiii gălăţeni nu au parte de prea multe distracţii în oraş şi de aceea expoziţia le este dedicată”.

Şi pentru că organizatorii s-au gândit la copii, au făcut tot posibilul ca ei mici să ajungă la în cele mai bune condiţii pe Calea Prutului (vizavi de Piaţa de gross).

Pentru că nu există mijloc de transport în comun care să circule pe Strada Prutului, organizatorii vor pune la dispoziţia gălăţenilor autobuze şi microbuze care vor pleca, la fiecare 15-20 de minute, de pe Strada Basarabiei colţ cu Strada Domnească (vizavi de sediul Transurb).

După cum am spus şi mai sus, copiii vor avea intrarea gratuită, iar adulţii vor plăti doar 3 lei. Părinţii sau bunicii care nu se vor putea ţine după copii, printre multele cuşti cu păsări şi animale mici, vor putea face o pauză la unul dintre barurile special amenajate.

Expoziţia va fi deschisă astăzi şi sâmbătă între orele 10 şi 18, iar duminică între 8 şi 13.

Ce-am mai putea spune? Totul e organizat impecabil, nu vă rămâne decât să faceţi o vizită la expoziţia de păsări şi animale mici pentru a vă convinge că raiul păsărilor s-a mutat, pentru câteva zile, în oraşul nostru.

Citit 4211 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.