Carnavalul din Veneţia

Carnavalul din Veneţia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Legenda spune că, dacă vă sărutaţi cu persoana iubită chiar în momentul în care gondola trece pe sub Puntea Suspinelor (Ponte dei Sospiri), dragostea voastra va fi veşnică şi va depăşi orice obstacol.

În acest caz, cel mai bine este să vă luaţi persoana iubită prin surprindere şi să organizaţi o excursie la Veneţia, chiar de Ziua Îndrăgostiţilor.

Pe lângă faptul că puteţi serba Valentine’s Day chiar în oraşul iubirii, anul acesta vă puteţi bucura şi de celebrul Carnaval de la Veneţia. Nu vă luaţi masca de acasă, căci ar fi păcat.

O mască veneţiană face toţi banii din lume. Oraşul celor 118 insule, 354 de poduri şi 177 de canale asteaptă la sfârşitul lunii ianuarie aproximativ un milion de turişti.

Carnavalul veneţian de anul acesta a început pe 6 februarie şi va lua sfârşit pe 16 februarie. E un eveniment spectaculos, vechi de sute de ani, e o întoarcere în timp a Veneţiei.

Oraşul iubirii

Amplasată în laguna sărată a Mării Adriatice, pe aproape 5 km de pământ, Veneţia se întinde pe mai mult de 100 de insuliţe.

Principala cale pe apă este Canal Grande, care şerpuieşte din Piaţa San Marco spre marginea oraşului. De-a lungul Marelui Canal pot fi admirate unele dintre cele mai frumoase palate din Europa, ridicate de bogaţii neguţători veneţieni.

Principalele atracţii ale oraşului le constituie, pe lângă Canal Grande, Piaţa şi Basilica San Marco, Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor, Ponte Rialto, cartierele centrului istoric: Castello, Cannaregio, San Polo, Santa Croce, Dorsoduro, cu nenumăratele comori arhitectonice, artistice şi culturale. 

Se spune că există două Veneţii. Una este „Veneţia turistului grăbit”. Pentru el, reperele esenţiale sunt Piazza San Marco şi o plimbare cu gondola pe sub „Puntea Suspinelor” (nu uitaţi de legenda menţionată la începutul materialului).

A doua Veneţie este una „ascunsă”, care te lasă să rătăceşti prin inima ei, oferindu-ţi, fără rezerve, dragostea: Palazzo Grassi, Catedrala San Vidal şi acordurile „Anotimpurilor” lui Vivaldi, casa în care s-a născut Carlo Goldoni (cu fântana ei interioară), turnul-clopotniţă al bisericii căreia veneţienii îi spun „dell’anzolo Raffaele” şi care este mai înclinat decât Turnul din Pissa.

Alte puncte demne de reţinut sunt insulele Murano, Burano, Torcello, Lido di Veneţia şi Pellestrina.

Cazare pentru toate buzunarele

Achiziţionarea unui sejur, printr-o agenţie de turism, poate scoate din buzunarul îndrăgostiţilor chiar şi 700 de euro, cu mic dejun inclus, şi transport cu avionul (pentru trei nopţi două persoane).

La această sumă se mai adăugă taxa de aeroport, 77 de euro de persoană, şi transportul de la aeroport la hotel şi retur. Asta nu trebuie însă să vă sperie.

Puteţi căuta cazare pe internet şi să plecaţi pe cont propriu, fără ajutorul unei agenţii. Astfel, puteţi plăti pentru o noapte de cazare doar 25 de euro de persoană.

Adică un sejur de trei nopţi costă doar 150 de euro plus transportul. Mult mai ieftin decât prin agenţie.

Nu uitaţi că hotelurile sunt mai scumpe dacă sunt situate chiar în inima Veneţiei. Majoritatea hotelurilor, chiar dacă nu sunt în centru, au şi parcări, aşa că nu trebuie să vă faceţi probleme pentru siguranţa maşinii.

În suplimentul nostru de mâine veţi putea citi mai multe amănunte despre Carnavalul din Veneţia.

Citit 618 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.