Copertinele lui Elon Musk îi vor teleporta pe gălăţeni peste Dunăre. PAMFLET

Copertinele lui Elon Musk îi vor teleporta pe gălăţeni peste Dunăre. PAMFLET
În desenul dat publicității nu apare nicio persoană pe lângă capsulele de lângă pasaj. Totuși, noi am descoperit o altă schiță, în care o bunicuță cu papornițele burdușite pare pregătită să se teleporteze peste Dunăre
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

De ce se plâng gălățenii de invențiile de la pasaj? Eroarea din mega-proiectul din fața hotelului "Dunărea" este desenul însuși, nu realizarea obiectivului. Un consilier local susține că ingineriile bombate ar fi fost proiectate de genialul Elon Musk și ar putea folosite pentru traversarea fluviului, la concurență cu traficul de pe podul aflat în construcție la Brăila.

S-a greșit o grindă?

Cele mai noi apariții edilitare din târgul Galaților, e vorba de acoperișurile futuriste aplicate intrărilor în pasajul subteran de la intersecția străzilor Brăilei și Domnească, i-au scandalizat pe conservatori. Poate că și afirmația făcută de primarul Ionuț Pucheanu, că desenul de pe computer al arhitectului nu mai seamănă atât de bine cu lucrarea propriu-zisă, a alimentat starea de nemulțumire a contribuabililor. Ne așteptam la o perdea mai puțin bombată, o spune și edilul-șef, care apoi dă vina și pe costurile exagerat de ridicate ale transpunerii identice în practică a schiței inițiale. S-a întâmplat și la Focșani, un ministru PNL originar de pe Milcov trezindu-se cu ditamai conacul, din cauza unei grinzi greșite de dirigintele de șantier.

Inaugurarea, la toamnă

În realitate, problema nu e atât de gravă, însă a explodat prea devreme în presă. Întreaga poveste era programată pentru disecare în săptămâna dinaintea alegerilor locale, or acestea ar fi trebuit să aibă loc duminică, 7 iunie. Cine să anticipeze pandemia de COVID-19? Nimeni, iar derularea proiectului a trebuit să sufere o modificare. "Lucrările se desfășoară într-un ritm mai lent, scrutinul fiind amânat cel mai probabil pentru finalul lunii septembrie. Abia atunci se va vedea cu adevărat ce s-a dorit în centrul municipiului, nu mastodonții care se văd acum. E și o greșeală că s-a dat voie la traficul pietonal mai mult decât trebuie, oamenii pot rămâne cu aceste imagini în cap tot restul vieții", comentează un consilier local PSD.

Sud-african cu străbunică de Bădălan

Conform informațiilor adunate până astăzi, greșite ar fi, de fapt, desenele din proiect, nicidecum obiectivul propriu-zis, iar copertinele de la pasajul de lângă hotelul "Dunărea" ar fi realizate sub îndrumarea miliardarului Elon Musk, revoluționarul inginer și designer care a reușit recent să lanseze doi astronauți în spațiu, la bordul navei sale, SpaceX. Se aude că Musk, despre care se știe că este originar din Africa de Sud, ar avea o străbunică în cartierul Bădălan, pe lângă Piața Rușilor, și vrea să ajute Galațiul. Dacă podul peste Dunăre va fi ridicat la Brăila, traversarea fluviului se va face cât ai zice pește prin aceste capsule de la pasaj. În primă instanță se va traversa Dunărea la cotul Pisicii și la I.C. Brătianu, ne-a mai spus social-democratul care astfel îl dă de gol pe primar.

Capsula și Prefectura

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Alte invenții cu cântec la Galați. La fel a greșit Durbacă

* Farfuriile zburătoare din buricul târgului ar putea să ne transporte și până la Marea Neagră, dar numai la bulgari (Albena, Nisipurile de Aur etc.) și la Odessa, în Ucraina. Traficul chiar și de navete spațiale se anunță anevoios pe litoralul românesc, cel puțin după lunile de pandemie.

* Președintele Consiliului Județului Galați, Costel Fotea, i-ar fi transmis primarului Ionuț Pucheanu că OZN-urile de la kilometrul 0 al urbei nu vor avea voie să aterizeze în parcarea supraetajată de la Spitalul Județean, stație realizată parțial și inaugurată săptămâna trecută. Și nici pe heliportul care e doar în stadiul de proiect. Nu se cunosc motivele, cel mai probabil e o răfuială pre-electorală.

* Tunelul fostului edil-șef Marius Stan pe sub bătrânul fluviu prezenta, de asemenea, mari diferențe între schiță și lucrarea aferentă. În primă instanță, s-ar fi subtraversat Dunărea la pas, în cizme, apoi cu roaba.

* Garajele construite în epoca lui Durbacă? Le-a prezentat cineva drept nenorociri arhitectonice care să depoziteze mai degrabă murături și pe ici, pe colo autoturisme? Nu. Hidoasele încăperi de care Galațiul încă n-a scăpat erau prezentate drept lăcașuri de cult pentru muncitorii cu salopetă.

FarfuRio de Janeiro

Decizie: Fără amantă la pescuit

Galațiul este unul dintre orașele din țară cu cele mai multe zone de agrement în care poți să plantezi o lansetă, de aceea relaxarea restricțiilor post-pandemice ne vizează mai întâi pe noi. Aseară, în urma unei ședințe de Guvern, s-a decis ca pescarii profesioniști și amatori să nu aibă acces pe baltă cu amanta. "Considerăm că este o măsură utilă, altfel am fi riscat ca marile aglomerări urbane să rămână în perioada următoare fără cei mai importanți conducători, fie politicieni sau oameni de afaceri. Au stat două luni și ceva cu nevestele, riscul să-i pierdem ar fi fost imens", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Pescara Richter

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 7003 ori Ultima modificare Vineri, 19 Iunie 2020 00:14

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.