Acum poți vota Partidul ”Viața liberă”. Noi îți spunem corect minciunile! PAMFLET

Acum poți vota Partidul ”Viața liberă”. Noi îți spunem corect minciunile! PAMFLET
Avem slogan corect din toate punctele de vedere, banner electoral, istorie bogată și foarte mulți prieteni gălățeni care ne citesc zi de zi. Alege "Viața liberă"!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Acum chiar ai cu cine! Ți se spune mereu înainte de alegeri, însă mai de fiecare dată ești păcălit. Dacă anul acesta ai fost surprins de vreo candidatură insolită, iată-ne și pe noi în cursă! Măcar avem școala și experiența de a te minţi fără să încălcăm legile limbii române.

De unde pleacă totul?

Sintagma "Nu scriem degeaba", aparent banală, folosită mereu ca reminder, e una de cursă lungă pentru mulți dintre lucrătorii cu pixul și tastatura de la "Viața liberă". A sosit, iată, ziua cea mare, în care, văzând că din patru români doar unul nu candidează, am decis să ieșim din redacție și să ne prezentăm oferta electorală. Dacă n-am scris degeaba până acum, ne va obliga noul statut să nu mințim nici pe viitor... Sau măcar până la alegeri. Au intrat în politică mulți sportivi, ingineri, medici, profesori, chiar și unii ziariști, de ce n-am constitui și noi Partidul "Viața liberă"? Pandemia a trecut în plan secundar, importantă a devenit bătălia pentru ciolan. Orice zgârci trebuie ronțăit!

Este marfă, neamule!

Nu cosmetizăm nimic, nu transferăm personal din alte redacții sau din branșe diferite, avem printre noi caractere puternice pe care le-am putea duce voioși la taraba electorală. Cel mai important cotidian al județului Galați își permite să creadă că dispune de candidați de primă mână: scriem și vorbim corect limba maternă, aici mulți adversari din fauna politică aflându-se în mare dificultate, și ne ținem de cuvânt. Înainte de toate, el, Măria Sa Cuvântul, ne asigură pâinea cea de toate zilele. Știm să ne și lăudăm, dar să și spunem gogonate, sunt păcate profesionale: până la scrutin, dragi formațiuni politice, aveți ocazia de a ne tatona personalul! Deținem marfă proaspătă, fierbinte, neîntinată și cu priză la populație. 

Unii rămân de pază

Om cu om, ziariștii de la "Viața liberă" sunt cu mult peste candidații de cursă lungă sau traseiștii care așteaptă inventarea unui nou partid pentru a mai bifa o stație pe eșichier. Dan Cătălin Predescu, editorul coordonator, are alura lui Remus Cernea, însă chiar e cerebral... Aproape că nu-l avantajează comparația, ar fi util pentru alegerile parlamentare. George Marinescu are profil de senator, nu promite excesiv, dar face, iar Cristinel Luca vine cu aerul candidatului de altă dată, fiind ultimul posesor de mustață din presa gălățeană. Anca Melinte profită și de numele său generos: ar intra în politică la pachet cu propriul slogan. "Cu Melinte, înainte!". E genul de intransigent care și-ar face partid de la zero. În schimb, Anca Spânu pare mai degrabă analistul tentat să rămână pe margine. Cineva trebuie să păzească democrația, după ce întreaga redacție fuge după funcții publice, nu-i așa?

Ziariști și câștigi

Pamflet în versuri

IMBECILUL cu ŞLAPI de Submarin Cosorescu

eu sunt imbecilul cu şlapi

în autobuz, în alimentară, în primărie, în biserică -

put a rachiu şi a usturoi şi a prost,

mi-am tatuat cod de bare şi preţ de cost,

toate mala/divele din cartier

mă idolatrizează şi mă laudă că am o mutră feerică

sunt imbecil şi omniprezent,

adică sunt definitiv şi incurabil pălit de ubicuitate -

ca să atrag atenţia şi scârba indignaţilor,

mă scarpin vârtos în tur şi-n retur,

prepar şi proiectez flegme la întâmplare

şi-s cel mai vajnic leorbăitor dintr-astă tristă cetate

şi pentru ca nimeni să nu se mai mire -

acest soi de imbecil poate fi oprit doar prin stârpire

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Ceilalți ziariști de la VL gata de politică

Avem miniștri și șef la SPP

* Ovidiu Amălinei e genul de gazetar care ar strica destule pânze de păianjen din politică. Faci cu el treabă doar dacă nu umbli cu găleți, ulei și zahăr. Te poți trezi cu o știre despre tine sau partid chiar în ziua scrutinului. Nu se știe dacă Ovidiu s-ar vota pe sine.

* Un boem, un fel de Ion Rațiu al mileniului a III-lea, ar fi seniorul Victor Cilincă. De rușine pui ștampila pe el, n-ai cum să-ți anulezi votul sau să alegi altă ofertă. Peste 90 la sută dintre politicienii actuali ai Galațiului ar trebui să-i asculte poveștile, ca să afle istoria zonei.

* Ministrul Educației nu poate veni din alt organ de media, e crescut aici. Roxana Penciu, de la prima declarație, ar pune-o în umbră pe Monica Anisie, cu ea învățământul ar fi pe mâini bune, dedicate.

* Ca șef de cancelarie îl propunem pe colegul Remus Basalic. Ori pentru jobul de șef al serviciilor. Bossul SPP-ului? Și haina asta l-ar prinde bine, e individul pe care stă foarte bine sacoul oficial.

* Internele ar fi la mare căutare, propunem două nume din același birou: Teodora Miron și Mariana Constandache. Carevasăzică, riscăm scindarea, apariția unor aripi noi ale "Vieții libere". Sperăm totuși să facă împreună echipă, nu le trebuie geacă de piele ca lui Marcel Vela.

Galați Galaction

Urmează promisiuni importante

Atenție, dragi cititori! Se va intra oficial în campania electorală, deși se vorbește despre acest moment de mai bine de o lună. Veți avea impresia că vă mai trebuie doar metrou și Viagra eliberată pe rețete compensate în proporție de 90 la sută. În rest, totul fi-va soluționat, modernizat, schimbat, asezonat și parfumat. Urmează, așadar, promisiuni importante pentru Galați și veți rămâne cu promisiunile. Porcul va da lapte, vaca va face ouă, iar găinile vor fi căutate pentru șoriciul cel mai fin. Așa să ne ajute Sfânta Circumscripție Electorală!

Circumcizia Electorală

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1930 ori Ultima modificare Duminică, 30 August 2020 00:52

Mai multe din această categorie: