Ferma Vedetelor, pe lista PNL Galați? PAMFLET

Ferma Vedetelor, pe lista PNL Galați? PAMFLET
După Moroșanu, ar fi venit vremea lui Dorian Popa. Poză de la negocieri: George Stângă, Dorian Popa și Anda Adam
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Întrebarea din titlu nu mai este de actualitate, căci listele candidaților au fost deja închise. A existat totuși probabilitatea ca indivizi cu notorietate precum Anda Adam sau Dorian Popa să devină peste noapte liberali de Galați, pe modelul patentat de luptătorul de K1 Cătălin Moroșanu.

Fără discuție, se țin alegerile

Epoca tulbure din care pare că nu mai ieșim este o ecuație cu multe necunoscute și pentru specialiștii din Statele Unite ale Americii, nu e nevoie să ne luăm doar după ministrul Sănătății din România sau după șeful DSU, Raed Arafat, ca să conștientizăm că situația e fără precedent. Țara noastră, în care ramuri întregi abia mai respiră, unele dându-și obștescul faliment, mai oferă o rază de speranță: alegerile parlamentare din 6 decembrie. Se vor desfășura, o confirmă cu masca pe figură însuși președintele României, Klaus Iohannis, în ciuda crizei sanitare și a jocurilor politice din Palatele Victoria și Parlamentului.

Imunitatea parlamentară, inutilă

Listele formațiunilor politice au fost deja întocmite, nu mai pot apărea modificări, însă a existat o forfotă nemaipomenită până acum câteva zile. Multe personalități din țară, aflate în imposibilitatea de a mai câștiga cinstit o pâine (ne putem gândi la actori, cântăreți, DJ, proprietari de hoteluri și restaurante, bucătari renumiți și lista poate continua), au încercat să prindă in extremis un loc eligibil pe o hârtie care să le ofere un salariu frumușel. De ce i-ar păsa unui băiat de Dorobanți, precum Codin Maticiuc, ca exemplu, de imunitate parlamentară? Nu dă nimeni doi bani pe o asemenea invenție, jobul în sine de senator sau deputat prezintă un interes deosebit. Și ce surpriză ne-ar fi putut lovi!

A refuzat și un magician

Mai multe vedete, unele dintre ele cu un istoric din care nu lipsesc show-urile de televiziune, de genul Ferma Vedetelor sau Asia Express, au fost în negocieri prelungite cu șeful PNL Galați, George Stângă, pentru a candida la un fotoliu de parlamentar. Dorian Popa, unul dintre cei mai urmăriți români pe Youtube și Instagram, a fost aproape să prindă un loc eligibil pentru Senat din partea liberalilor gălățeni, el fiind prieten cu Cătălin Moroșanu, candidat în septembrie la funcția de consilier județean. Și Anda Adam, o cunoscută artistă din lumea muzicii, urma să fie pe lista pentru deputați, alături de magicianul Robert Tudor, însă nu le-a ieșit schema. Stângă însuși ar fi rămas pe dinafară, chestiune de neacceptat.

Anda-Mănăstirea Adam

Pamflet în versuri

HAPLEA [odă nesimţitului curat] de Submarin Cosorescu

Mi-s haplea, corcitură de neam prost,

doctor în lene, inginer în greaţă,

put a/fumat şi hăcuiesc pereţi,

tai, bortelesc, terorizez pe faţă !!!

Mă doare-n zdrenţe de acei ce vor

iubire, milă, pace şi candoare -

râgâi artistic, scuip la ţintă, muşc

anterioare şi posterioare !!!

Flanez funambulesc şi graseiez

cu aer tâmp, de filfizon estetic,

mişun lasciv, cultiv pramatii, ţip -

sunt pui parşiv de parazit cinetic !!!

N-am treabă cu vreun rost comunitar,

prăsesc păduchi şi ploşniţe de vază -

mi-s haplea, corcitură de neam prost,

analfabet de vârf, de soi, de bază !!!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Vulpița n-a fost sunată

Starurile care puteau candida la Galați. * Președintele PNL-iștilor de apă dulce n-a refuzat din start varianta ca niște oameni de televiziune să devină parlamentari cu voturile din județul Galați. "Mi-ar fi plăcut, mai ales Dorian Popa, care e băiat sufletist, de cuvânt. Să știți că-mi place piesa lui cea nouă, aia cu Înoată Cheluțu (n.r. - Cheluțu e numele câinelui său), în plus e amic cu Moroșanu, care e cel mai bun prieten al meu, dar sunt locuri prea puține pe listă", a comentat George Stângă.

* Vulpița de la Antena 1 a așteptat în zadar un telefon dinspre Galați pentru a merge spre una dintre camerele Casei Poporului, cum i se spunea pe timpuri uriașei clădiri din inima Bucureștilor. Și dacă nici un asemenea personaj n-ar fi obținut voturi din mediul rural, înseamnă că nu ne mai pricepem la politică și la bancuri cu doamne oxigenate la păr.

* Se zvonește că și PSD-ul, lipsit de persoane cunoscute pentru marele eveniment din decembrie, a fost tentat să apeleze la nume din lumea cancanului. Solistul de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu a fost ofertat de social-democrații de la Galați, însă acesta devenise deja președintele Consiliului Județean Sălaj, din partea PNL. "Nu ne-am dat seama, am crezut că e o glumă a presei", s-au scuzat liderii locali ai partidului.

Țiglina Express

Cuca a ieșit cu gaze din carantină

Una dintre localitățile gălățene cu probleme în context pandemic, Cuca, a ieșit din carantina de 14 zile instituită din cauza "exploziei" ratei de infectare cu noul coronavirus. După expirarea restricțiilor, locuitorii acestei comune au constatat că marele lor vis de a avea rețeaua de gaze la poartă a fost împlinit. "Nu ne vine să credem, e o minune! Păi, dacă e așa, vrem să intrăm iar în carantină și pentru celelalte neajunsuri ale satului", au comentat băștinașii. La auzul acestei vești, și alte comune din județ cer urgent carantinarea!

Fâșia Gaze

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2412 ori Ultima modificare Vineri, 23 Octombrie 2020 01:39

Mai multe din această categorie: