Balcaniada de bătăi în nămol, la Galați. PAMFLET

Balcaniada de bătăi în nămol, la Galați. PAMFLET
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Materia primă i-ar fi ruinat din punct de vedere financiar. Ne referim la producătorii de show-uri care fac cu adevărat audiență. De ieri, pe o arteră plină de noroi din Galați se țin lupte ca în ciocolată.

Din "avarii" motive

Scriam zilele trecute că o arteră cunoscută din orașul Galați, după câteva avarii la conducta magistrală de apă și lucrările aferente, a devenit un soi de pol al ruralismului. Cetățenii care au domiciliul pe strada Mărăști din cartierul Țiglina 2 sunt nevoiți să umble cu tancul în zonă, și nu doar pentru că acolo chiar își are sediul UM 1551, cunoscută ca Unitatea de Tancuri. Noroiul retrogradat la statutul de glod, ca la țară, le ajunge oamenilor până la urechi, noțiunea de încălțări fiind depășită complet, inutilă. Se merge cu cizme de război, unii concitadini apelează la pungi în care își introduc membrele inferioare: este un tablou de război pe care autoritățile nu se grăbesc să-l evalueze.

Televiziunea a speculat momentul

Dar trăim în epoca digitală, chiar dacă de multe ori ne rămân urme de nisip printre degetele de la picioare. O televiziune de sport din România care transmite de ani buni campionatele mondiale de cărat neveste și Grand Prix-urile de wrestling s-a mișcat mai repede decât autoritățile locale și filmează deja aici, la doi pași de Liceul Teoretic “Sfânta Maria”, o Balcaniadă de bătăi în nămol. “Au venit aici la noi, că au citit în Viața liberă de problema noastră, dar pozele i-au convins pe cei de la TV să trimită repede două TIR-uri cu echipament”, ne-a povestit un bărbat trecut de 50 de ani, care, deși nu e specializat, bate gongul la finalul fiecărei runde de 3 minute. “Se bat niște fete aici, e ca în luptele de ciocolată, domnule”, a adăugat el.

“Un noroi atât de fin…”

Am luat legătura și cu organizatorii acestei competiții la care participă sportive din România, Turcia, Bulgaria și Republica Moldova. “Promoterii noștri n-au mai văzut un noroi atât de fin, cu o textură ca ciocolata, de aceea am și decis să venim la Galați, în... Țiglina 2. Am spus bine?”, ni s-a destăinuit unul dintre producători, cel care a și adus televiziunea care transmite bălăceala de pe strada Mărăști. “Nici nu știți cât de bine ieșim. La bătăile în ciocolată, investiția toată se duce pe cacao și pe toate celelalte, ne rupe de bani. Așa, când am văzut că la Galați avem ciocolată în aer liber, am zis sărut mâna pentru masă. Să trăiți!”, ne-a salutat omul de show, care ne-a transformat un drum ca de țară într-o veritabilă vedetă.

Silver & Glod

"Știu ai tăi cu ce te ocupi?"

* Turneul de tip open desfășurat pe strada Mărăști s-ar fi putut ține în cartierul Barboși, ruta Lunca Siretului oferind unul dintre cele mai fine noroaie din sud-estul Europei. "Nu s-a putut anul acesta, aia e, ne-o trece supărarea. Poate la anul, doar n-o să credeți c-o să facă cineva ceva să mergem doar pe asfalt", ne-a declarat un locuitor din zonă, revenit acasă după douăzeci de ani trăiți la Viena.

* Comuna Smârdan, făcută de râs pe Facebook de noul său primar tocmai din cauza glodului înrădăcinat, și-a retras candidatura. Nu dorește să fie gazda unor competiții în mlaștină. Se știe, în mediul rural, o bătaie între domnișoare poate fi interpretată greșit. Ele ar putea fi întrebate de băbuțele de pe uliță dacă părinții lor le-au văzut când au plecat de acasă și dacă știu cu ce se îndeletnicesc.

* Unii vorbesc și despre noroiul din curtea Inspectoratului Școlar Județean, cu toate că acesta se vede numai cu ochii minții. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că i-a arătat cartonașul galben doamnei inspector-șef, după faza cu numerologia, însă acest avertisment nu e sinonim cu asanarea bălților din instituție. Și măcar de-ar fi fost lacuri de ciocolată în acest caz...

Balta Gul

"Ciasuri" l-a confundat pe Voiculescu

Unul dintre parlamentarii Galațiului și-a făcut colegii să râdă după cea mai recentă acțiune a PSD-ului. Așa cum se știe, aceștia i-au cerut recent demisia lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, venind în plen cu pancarte pe care scria "Demisia, Voiculescu!". La finalul acțiunii, deputatul gălățean Mitică-Marius Mărgărit, cunoscut ca Ciasuri sau Tinder, s-a luat de colegi într-unul din birourile Parlamentului: “Dar ce avem noi cu domnul Voiculescu, de ce să-și dea demisia? El tot timpul ne difuzează mesajele la Antena 3, nu ne cenzurează. Ce avem cu el?". Colegii nu i-au explicat șpilul, îl va afla și singur.

Brățară ca afară

Activităţi bancare [pastel pe bancă] de Submarin Cosorescu

O maimuţă stă în poala/ unui maimuţoi, hlizeşte

şi se ondulează lentă,/ şi se sclifoseşte cinic,

şi se vede că-i crescută/ digital şi româneşte -

cred că trebuie tratată/ lung, destoinic, policlinic!

El se dă rotund, navigă/ pe display, pe net, adică,

şi-i dă sfaturi maimuţelei,/ şi o linge pe bărbiţă,

o îndoaie-n patru, urlă,/ scormoneşte şi aplică -

nu au treabă cu simţirea:/ şurubel şi piuliţă!

Ea se crede o crăiasă/ lâng-un crai... şi graseiază

ca o franţuzoaică ştioalfă,/ care nici habar nu are

ce înseamnă mizerabil.../ şi nu ştie ce-nsemnează

„fii cuminte şi cu minte,/ natantoală oarecare”!

Unde eşti, bădie Ţepeş? - / aşa îmi aduc aminte

şi mă trece-o scârbă lungă/ până la transfigurare -

vino şi îndreaptă lumea/ răzgâiată şi pendinte

nesimţirii... dă-i şi creier/ şi mod de-ntrebuinţare!

Galațiul în imagini

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 2429 ori Ultima modificare Marți, 09 Februarie 2021 15:56

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.