Atenție, brăileni! Galațiul sapă tunelul. PAMFLET
Foto: Primăria Galați

Atenție, brăileni! Galațiul sapă tunelul. PAMFLET
Avem dovada: pe aici, peste ani, se va putea trece. Pe partea cealaltă a Dunării
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Vecinii de la sud, și nu ne referim la bulgari, meritau această lecție, prea se băteau cu pumnul în piept cu jumătate de pod pe care nici nu știm când îl vom vedea funcțional. Cu ospătari, actori și DJ și ce s-o mai găsi disponibilizat, din cauza virusului, Galațiul se ridică amenințător. De fapt, se afundă, căci este vorba de un tunel. 

Blocat o săptămână

Pare că s-a surpat dealul la Tirighina, nu-i așa? Primăria a anunțat că a apărut ditamai cavitatea în asfalt, traficul rutier a fost restricționat, se fac expertize geotehnice, se perindă specialiști, însă realitatea este cu totul alta. Un reprezentant al municipalității a postat miercuri după-amiază planul secret al Galațiului, distribuindu-l și pe Grupul Șoferilor de pe Facebook, însă a fost blocat timp de o săptămână pe motiv de răspândire de fake news. Și culmea, chiar viceprimarul Sorin Enache urcase pe rețeaua de socializare informația conform căreia vor începe în regim de urgență lucrările pentru tunelul pe sub Dunăre, proiect de suflet al fostului primar Marius Stan.

Dosar scos de la naftalină

De ce acum, de ce acest proiect, de ce la Tirighina? Sunt prea multe întrebări și ar fi fost prea simplu să credem că asfaltările de mare calitate realizate în ultimele decenii în municipiu prezintă vicii. Cum să apară ditamai craterul pe bulevardul de ieșire din urbe, nu e ceva putred? Cu siguranță există, iar acela nu este amestecul de bitum cu materiale minerale. Mai-marii Galațiului, exasperați că Brăila se laudă pe Internet și cu fotografii de pe Lună de la lucrările pentru podul peste Dunăre, au decis să scoată de la naftalină dosarul de care s-a râs pe toate părțile. Tunelul pe sub bătrânul fluviu va fi săpat în regim de urgență și, conform surselor paginii de pamflet, va fi gata înaintea podului.

Nu e nevoie de asiatici

Pandemia îi ajută neașteptat de mult pe primarul Ionuț Pucheanu și acoliții săi. Nu e nevoie de muncitori vietnamezi ca să spargă malul din nordul cartierului Barboși: există destulă forță de muncă necalificată aici, acasă, doar n-o să creadă cineva că mâna de lucru asiatică era filtrată de cine-știe-ce comisii. Aiurea! Dacă tot e pandemie și segmente importante din industrii care păreau infailibile s-au prăbușit, au rămas destui gălățeni fără încărcare. Oricât de ciudat ar suna, tunelul va fi scobit cu ospătari, actori, chelneri, DJ și alți lucrători din ramuri tot mai diverse. "Ca în zilele bune, vom pune umărul ca să se simtă lumea bine", au reacționat aceștia.

Infrastructura-vura

Pamflet în versuri

RATAŢI de PARTID şi de STAT (în ploaie)

nişte scrântiţi de libertate,/ lichele cu blazon şi viţă,

nişte scursori nevertebrate,/ analfabeţi cu coroniţă,

lălâi jemanfişişti cu glugă,/ maimuţe pasteurizate,

olimpici campioni la fugă,/ bolnavi de stat şi laşitate,

viteji cu devla în ţărână,/ zmei de partid ratat în ploaie -

aceştia-s viitorul ţării:/ abulici trişti, umpluţi cu paie !!!

parşivi cu creier-maioneză/ de fierăstraie şi manele,

târtani cu ochelari pe freză/ şi doctoranzi în păcănele,/

gherţoi săriţi din pinioane/ şi re-muşcaţi de aia ţeţe,/

fonognomonici cu fasoane,/ duri nătăfleţi cu nătăfleţe,

bulimici fără frontiere,/ perfizi pe tot ce-i înconjoară -

aceştia-s viitorul ţării!.../ vai de prezentul ei de ţară !!!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Se va ocoli și pe la Tg. Mureș

* Până la terminarea lucrărilor din sud-estul orașului, conducătorii auto sunt nevoiți să ocolească zona. Momentan, pe la Brăila, săptămâna viitoare e foarte posibil pe la Tg. Mureș sau Oradea.

* Unii dintre oamenii cu experiență, luând în calcul marea operațiune de săpare pe sub municipiu și pe sub Dunăre, propun ca mașinile de mare tonaj să ocolească pe la francezi și germani. Ca să vadă și ei cum este, nu din alt motiv. În plus, mai văd și șoferii de TIR străinătatea, mai povestesc... În cazul în care n-au avut această șansă.

* Dacă tunelul pe sub Dunăre și podul peste fluviu vor fi gata în același timp, gălățenii și brăilenii își vor da întâlnire în județul Tulcea, doar acolo se vor mai vedea. Ca să fie atrași, e nevoie de cel puțin un fast-food oacheș în munții Măcin și de un mall cu haine și filme de Hollywood.

* Dacă podul de la Brăila primește bani europeni (apropo, oare așa să fie or sunt numai fonduri guvernamentale?), tunelul nostru a atras deja fonduri din Rusia. "Când ești în tunel, scutul antirachetă de la Deveselu nu te bruiază, așa ne-au spus cei care ne vor finanța, dar nu știm exact la ce se referă. Chiar ne-am întrebat și noi de ce au făcut această comparație", ne-a povestit unul dintre reprezentanții municipalității.

Tunelu Ploieșteanu

Își dau demisia parlamentarii gălățeni?

Votul de miercuri din Parlament, în urma căruia deputații și senatorii rămân fără pensii speciale, i-ar putea crea infinite probleme Legislativului. Câțiva dintre gălățenii votați în decembrie să ne reprezinte sunt de părere că acest job nu mai este la fel de atrăgător. "Parcă vezi că săptămâna viitoare se va vota și dispariția campaniilor de lobby, pierderea de influență a parlamentarului român. Niște prostii, nu alta! Bani făceam și acasă, nu pentru asta am optat pentru mandatul de parlamentar", a comentat unul dintre ei.

Votul sau nimic

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2096 ori Ultima modificare Joi, 18 Februarie 2021 21:11

Mai multe din această categorie: