Premieră | Atac informatic fără precedent la Galați. Clipuri cu adulți muncind, pe site-ul Primăriei (PAMFLET)

Premieră | Atac informatic fără precedent la Galați. Clipuri cu adulți muncind, pe site-ul Primăriei (PAMFLET)
Iată o captură de acum două zile a site-ului primariagalati.ro!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Noul portal al municipalității gălățene le aduce numai deservicii reprezentanților din administrație. Implicit, prin promovarea unui clip în care munca este prezentată explicit, se face de râs Galațiul. 

Răspunsul care nu mulțumește

Ne-am bucurat prea devreme zilele trecute, când pe site-ul Primăriei Galați a fost publicat proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli al reședinței de județ pe anul 2021. Or unii dintre noi au văzut puține filme la viața lor, de animațiile cu Tom și Jerry nici nu mai poate fi vorba. Ne-am spus, noi, realizatorii paginii de Pamflet a "Vieții libere", că suntem martorii unei breșe de securitate, că municipalitatea și-a pierdut administratorul IT. Cum să gafezi în halul acesta, să prezinți schema în baza căreia va funcționa orașul în acest an? Le-am trimis celor de la primariagalati.ro un e-mail, însă n-am fost binecuvântați cu răspunsul scontat. "Ne pare rău, dar întrebarea dumneavoastră este lipsită de bun-simț." Senzațional!

O glumă proastă?

Ne-am străduit să aflăm rădăcina acestei transparențe inexplicabile, iar unul dintre colegi, izolat la domiciliu, ne-a sunat de ca și cum ar fi descoperit o altă Americă, după tovarășul Columb. "Bă, intrați acum pe site-ul Primăriei, e nebunie! Ori e spartă platforma, ori ăștia nu mai sunt în toate mințile. Apare acolo un clip cu adulți muncind la birourile noului sediu administrativ. Nu-mi vine să cred, e ca o glumă proastă", ne-a atenționat acesta. Ne-am asigurat că prin preajmă nu sunt minori sau persoane aflate în pragul șomajului și am accesat adresa primariagalati.ro. "Adulți muncind la birou: oameni pătrunși de fiorul creșterii economice. Intră acum!", acesta e titlul filmulețului explicit postat pe site.

Și edilul-șef e șocat

L-am sunat pe primarul Ionuț Pucheanu pentru o explicație. Ne-a răspuns de la primul apel: "Da, am văzut și eu acel clip cu angajați ai Primăriei muncind pe la birouri. Sunt bărbat însurat cu municipalitatea, căci mă aflu la al doilea mandat, dar n-am putut urmări acțiunea până la final. Aveam un nod în gât și l-am sunat pe șeful de la IT ca să-l întreb cum a fost posibilă această nenorocire și mi-a dat o replică neobrăzată: pentru că nouă ne place să muncim, domnule primar!" Se pare că edilul-șef are de rezolvat o criză imensă: se face o propagandă fățișă programului de lucru de cel puțin 8 ore la stat.

Loto-Porno

Pamflet în versuri

SATISFACȚIE de Subamrin Cosorescu

vreau să fiu nesimţit, ştiu să fiu nesimţit

fiindcă de la naştere m-au învăţat dragii mei -

ce satisfacţie mă inundă când scuip,

grohăi în public şi mă dau momârlan la femei !!!

 

nu-i nimeni ca mine, sunt cel mai important,

sunt stăpân pe neruşinare, sunt specialist,

sunt doctor în şleahta mea imbecilă

şi dau ştire în tot cartierul: „behăi, deci exist” !!!

nevasta mea-i la fel: scutură totul pe fereastră,

eu azvârl chiştoace numai la întâmplare,

bocănesc, trăncănesc, dărâm şi sfărâm -

este dreptul nostru de hahalere nimicitoare !!!

ne trebuie un sediu şi un steag al nesimţiţilor,

un statut, un lider naţional, un imn - ehehei,

ce frumos am să-l dedic şi am să-l cânt

acelor care m-au instruit, adică părinţilor mei !!!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Se vine și cu un film-replică?

* Până aseară, clipul cu bugetari muncind ore în șir în birourile aflate în sediul de pe Domnească depășise un milion de vizualizări. Există riscul ca portalul municipalității să fie blocat de instituțiile statului. Iată principalul motiv: există prea mulți oameni fără slujbă!

* Se zvonește că tot pe site-ul Primăriei Galați ar putea fi urcat și un film în care salariații stau pe Facebook și pe Instagram, joacă diverse jocuri, povestesc pe marginea show-urilor de televiziune și își bârfesc colegii. "Trebuia să reacționăm cumva, acea breșă de securitate, dacă nu e chiar sabotaj din interior, trebuie contracarată. Am zis să vorbim cu un regizor și un scenarist, ca să iasă produsul cum trebuie, dar mai bine montăm camere de supraveghere în toate birourile și transmitem în regim de livestream", ne-a șoptit o persoană bine situată în organigrama administrației dunărene.

* Ne întrebăm, în aceste condiții delicate, dacă nu se poate reveni la vechiul site al municipalității. Era atât de vechi încât nu putea încărca nici măcar o fotografie, darămite un film de două minute. Implicit, se păstrau aparențele că totul funcționează cum NU trebuie.

Trăiește clipul!

Prohibiția, motiv de divorț în Galați

Evident, e vorba de prohibiția generală pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/ sportiv și familial, care a intrat recent în vigoare și care va fi ridicată peste 60 de zile. Gălățenii care nu au neapărat microbul pescuitului, dar care și-au cumpărat undițe pentru a putea ieși din casă, întâmpină reale probleme. Unii dintre ei, dacă tot nu-s pescari profesioniști, s-au scuzat că merg la pescuit, deși își vizitau amanta. La întoarcere, nevasta le arată Monitorul Oficial, deci miroase a divorț. Cine a inventat prohibiția pentru pescuit?

Colac Pește Pupăză

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 4999 ori Ultima modificare Vineri, 16 Aprilie 2021 22:33

Mai multe din această categorie: